Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zeman má chalupu, jeho exmanželka barabiznu

Fotografie
11. října 2009 | 05:01

Zatímco expremiér Miloš Zeman (65) svá moudra promlouvá ze své malebné chalupy na Vysočině, barabizna jeho exmanželky Heleny straší obyvatele Miletína na Královéhradecku. Starosta už mnohokrát se Zemanovou exmanželkou jednal, ale prý marně.

„Rozpadlý dům v Barákově ulici všichni raději obcházejí. A majitelé okolních domů si stěžují, že jim praskají zdi, které sousedí s domem paní Zemanové,“ řekl Nedělnímu Blesku Otakar Kytka, který do Miletína jezdí už třicet let. Podle něj se majitelka jednou do roka přijede na domek podívat, ale slíbená náprava se nekoná.

410817:gallery:true:true

S tím, že domek už několik let ohrožuje chodce i majitele okolních domů, se nechce smířit starosta Miletína Miroslav Nosek. „S paní Zemanovou není možné se rozumně domluvit. Pokud se na něčem dohodneme, tak to stejně nesplní,“ tvrdí Nosek. Také všechny pokusy Nedělního Blesku spojit se s ní, ztroskotaly.
První žena expremiéra byla vždy záhadnou postavou. Zeman, který si svou druhou ženu Ivanu bral už jako dlouho rozvedený, ji v životopise neuvádí. Mluví jen o synovi Davidovi (38), kterého s ní má. Ten se ještě jako medik pokusil z nešťastné lásky o sebevraždu. Dnes je na něj ale Zeman jako na specialistu na mozkomíšní mok velmi hrdý.

Právě kvůli synovi ale nemá dobré vztahy se svou exmanželkou Helenou. „Když jsem se rozvedl, moje první žena bohužel použila dítě jako nástroj odvety, takže jsem ho, ač jsem se toho soudně domáhal, několik let neviděl. Od matky pak syn odešel a znovu jsme se sblížili,“ řekl už dřív Zeman.

Podoba první Zemanovy ženy se nikdy na veřejnosti neobjevila. Máte její foto? Ozvěte se na tip@blesk.cz

Autor: Eva Hofrichterová
Klíčová slova: miloš zeman chalupa
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...