Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kellner staví sídlo: Pozemek leží na chráněném území!

5. října 2009 | 05:00

Přestože už vlastní několik nemovitostí po celém světě, svůj dům snů si miliardář Petr Kellner (45) teprve staví. Nejbohatší Čech si vyhlédl kus malebné krajiny na Berounsku.

Uprostřed přírody si na chráněném území ve vesnici Podkozí buduje obrovské sídlo obehnané břidlicovou zdí. Blesk se byl na stavbě podívat.

V zapadlé vesničce poblíž Kladna pracují na rozlehlém pozemku každý den desítky dělníků.. Místo Kellnerova sídla tu původně stával statek a pionýrský tábor. Ty nechal nejbohatší Čech srovnat se zemí. Kromě vily, u jejíž základů už jsou postavené tenisové kurty, si Kellner hodlá v Podkozí postavit i jezdecké centrum pro koně.

Čtěte také:

Novodobí chalupáři: Jak chalupaří česká smetánka? >>
Kellner: Z prodejce kopírek mezi 'superboháče' >>
Jak žije nejbohatší a nejchudší Čech >>

Jak je možné, že finanční magnát dostal povolení postavit na chráněném území tak megalomanskou stavbu? Podle záznámů v katastru nemovitostí má jeho pozemek výměru přes 33 hektarů a patří k němu i kus lesa. Dotaz Blesku nechal Kellner bez odpovědi.

Chalupáři z Podkozí, které Blesk oslovil, jsou na rozpacích. „Divíme se, že mu to povolili. Barák staví hluboko do země. Buď mu to kvůli chráněnému území přikázali, nebo nechce být vidět,“ myslí si jeden osadníků Podkozí, který si nepřál být jmenován. „Nikdo neví, co tu ještě Kellner skoupí. Trochu se bojíme, aby nechtěl i náš pozemek, na kterém máme chalupu už dvacet let,“ řekla Blesku další žena.

Kellner má zatím zájem pouze o dům v těsném sousedství svého budoucího sídla. Jeho majitelka ho ale odmítá prodat, přestože jí miliardář nabízí tučné odstupné. Nejbohatšího Čecha ani jeho rodinu žádný z Bleskem oslovených chalupářů v Podkozí ještě neviděl. Kvůli podnikatelským aktivitám totiž pobývá převážně v cizině.

Co také Kellner vlastní:

Vilu ve Vraném nad Vltavou, kterou Kellnerovi navrhl známý architekt Josef Pleskot

Vilu na pražské Hanspaulce, jejíž cena se odhaduje na 250 milionů korun

Byt na sídlišti v pražských Vokovicích v hodnotě asi 8 milionů korun

Společně s manželkou vlastní a provozuje osmileté kolejní gymnázium Open Gate v Babicích u Říčan

Dva letouny – tryskáče, jeden stál odhadem 920 milionů korun

Nemovitosti má po celém světě, vlastní například dům v Katalánsku, srub v Alpách nebo vilu na Barbadosu

Údajně vlastní i ostrov v Karibiku za 460 milionů korun

Autor: Eva Hofrichterová
Video se připravuje ...