Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jiří z Domu snů: Kvůli soutěži přišel o práci!

27. září 2009 | 05:00

Vysněný dům je pro ně už jen vzpomínkou. Červený tým z reality show Dům snů Helena (36) a Jiří (28) z Prahy dostali jako první dvojice od ostatních párů padáka a museli opustit soutěž. Jak se změnil jejich život?

Žijí sice v novém podnájmu, ale Jiří přišel o práci! Partneři, kteří spolu žijí tři roky, se chtějí vzít. V tom jim ale momentálně brání finanční situace.

S dvouletou dcerou Sofinkou a psem vypadají Helena a Jiří docela spokojeně, řeší ale velký problém. „Ještě než jsem šel do soutěže, měl jsem od šéfové odsouhlaseno, že si vezmu dovolenou a neplacené volno. Jenže dva dny před nástupem na natáčení jsem dostal výpověď. Byla to obzvlášť hektická doba, protože pár týdnů předtím jsme se ještě stěhovali a pak šli do Domu snů...“ říká Jiří. Není to však jediný problém, který jejich rodině znepříjemňoval život. V té době také ještě měli nesplacenou splátku, za kterou jim hrozila exekuce. Nakonec pomohli Jirkovi rodiče, kteří ji za ně uhradili.


Asi jsem je štvala
V původní garsonce u stanice metra Pražského povstání, kde měli v jedné místnosti ložnici, kuchyň i obývák, už naštěstí nemusejí bydlet. Získali podnájem 2+kk na sídlišti v Hájích. Mají navíc balkon a kousek odsud park. Zatím si ale sen o velké zahradě a domu nechávají zdát.
„Vypadli jsme jasně kvůli mně,“ přiznává Helena. „Už jsem taková, nenechám si nic líbit, a stejně jako se vrhám do pomoci lidem, tak se dostanu i do hádky. Taky ostatní asi štvalo, že pořád mluvím. Maminka mi to před soutěží říkala – ty vypadneš buď kvůli hádkám, nebo kvůli tvé nezavřené puse!“ směje se Helena. Jejich konflikty vlastně začaly tím, že měli vařit jídlo pro dvacet lidí a nikomu se nezavděčili.

Žádost o ruku

To, co nakonec v televizi nebylo, je prý Jirkova žádost o Heleninu ruku. „Než jsme šli na stavbu, postavil se přede mne a požádal mne o ruku. Samozřejmě jsem přijala, protože takovej mužskej se nedomítá, navíc to, co jsme spolu prožili, to je zkouška ohněm, a nejen v Domě snů...“ říká Helena.
Svatbu ale začnou plánovat v době, až Jiří sežene práci, budou peníze a zrekonstruují si koupelnu.

Autor: Zuzana Pšenicová
Klíčová slova: dům snů
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...