Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Reality show Jak se staví dům: Propadák!

Fotografie
9. června 2009 | 22:14

Tohle nikdo nečekal. Na dražbu tří domů z pořadu TV Prima Jak se staví dům se nedostavil ani jediný zájemce. Tři páry, které čtyři měsíce dokončovaly a zařizovaly domy si místo několikamilionové výhry odnesou jen cenu útěchy v podobě půl milionu.

Podle pravidel soutěže měl vítězný pár získat polovinu peněz vybraných v aukci, zbývající páry by odešly s prázdnou. Ale úterní dražba v Lešanech u Prahy byla šokem jak pro soutěžící páry, tak i pro samotné organizátory. S tímto scénářem bez absolutního zájmu veřejnosti nikdo nepočítal.

„Protože páry odvedly obrovský kus práce, získá každý půl milionu korun. O vítězi rozhodnou televizní diváci svými esemeskami, které mohou posílat od středy do sobotní půlnoci. Kdo jich získá nejvíc, dostane dalších pět set tisíc korun,“ řekla Blesku mluvčí TV Prima Jana Kocová po narychlo svolaném jednání.

Lze předpokládat, že významný vliv na to, že k aukci nedošlo, měla současná celosvětová finanční krize, což potvrzují i slova ekonoma Davida Marka: „Domácnosti se tak chovají opatrněji a úsporněji. Druhým důvodem je pak skutečnost, že se zhoršil přístup k hypotékám a banky se chovají opatrněji.“
Nezbývá jen doufat, že domy neskončí ladem a podaří se je nakonec prodat.

Autor: tuš, brum
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...