Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prohlédněte si nejluxusnější hotel v Evropě!

31. května 2009 | 05:03

Ruský miliardář Telman Ismailov tento týden otevřel svůj nový hotel Mardan Palace v Turecku, který ho stál neuvěřitelných 30,5 miliardy korun! Při jeho výstavbě bylo použito 2500 tun zlata, 500 tisíc křišťálů a 23 tisíc metrů čtverečních je pokryto pravým italským mramorem.

Není divu, že v tomto nejdražším evropském hotelu zaplatíte za sklenku šampaňského skoro 800 korun!

Okázalost dává Ismailov najevo snad na každém milimetru čtverečním této velkolepé stavby. Půl hodiny trvá, než přeplujete pětiakrový bazén. Na gondole, samozřejmě. K apartmá si hosté mohou objednat soukromou pláž, na ty Ismailov dovezl 9 tisíc tun sněhobílého písku z Egypta. A jestli někomu nestačí sněhobílý písek, může rovnou navštívit místnost naplněnou pravým sněhem.

Pokud hosta zaskočí hlad, má na výběr z jedenácti restaurací. A potřebuje-li pak zhubnout nějaké to kilo po vydatném obědě, může si jít zaplavat s 2400 mořskými rybami, včetně žraloků. A nemusí mít strach – nádrž s rybami je oddělena skleněnou stěnou, takže plavec ryby vidí z absolutní blízkosti a nemusí se s nimi dělit o stejnou vodu.

Hvězdy Hollywoodu

Aby slavnostní otevření paláce bylo velkolepé, Ismailov neváhal zaplatit nejslavnějším filmovým a hudebním hvězdám. Zpěvačka Mariah Carey, která při zahájení zazpívala s Tomem Jonesem, za vystoupení údajně dostala 350 milionů korun.

Mezi pozvanými nechyběla ani Monica Bellucci, Sharon Stone, Paris Hilton nebo Seal. A herec Richard Gere si při žádné příležitosti neodpustil podotknout, že na otevření Mardan Palace přijel s podmínkou – Ismailov musel věnovat nemalý finanční dar Gereově nadaci, která podporuje obyvatele Tibetu.

Dvě minuty trapného ticha nastaly, když se německý novinář Ismailova zeptal, kolik ho stálo, aby všechny tyhle hvězdy přijely. „No, jsou to přece moji přátelé,“ vykoktal nakonec. Trapnost byla dokonána. Chvíli předtím totiž zpěvák Seal nebyl schopný správně vyslovit ani Ismailovovo jméno.

Autor: jch, INT
Klíčová slova: hotel, turecko, mardan palace
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...