Čtvrtek 27. června 2024
Svátek slaví Ladislav, zítra Lubomír
Oblačno, bouřka 28°C

Luxusní bydlení, které bude stát těžké miliardy!

22. dubna 2009 | 13:42

Panoráma New Yorku se příští rok zase o trochu změní. Vedle sochy Svobody a Empire State Building budou lidé moci obdivovat další nepřehlédnutelnou stavbu.

Bude jí 253 metrů vysoká budova s názvem 56 Leonard, která na první pohled zaujme svým nesouměrným tvarem. Až si člověk říká, jestli její architekti nebyli pod vlivem drog!

Při prvním pohledu na nesouměrnou budovu to vypadá, jako by ji navrhoval někdo pod vlivem zakázaných látek. Ve skutečnosti ji ale nenavrhli žádní »feťáci«, ale mistři ve svém oboru – architekti ze švýcarské firmy Herzog & de Meuron, kteří stojí také například za olympijským stadionem v čínském Pekingu, přezdívaným »Ptačí hnízdo «.

Nesouměrné poskládání jednotlivých pater navíc není jen pro parádu, ale má také praktické využití. V budově se totiž nachází 145 luxusních bytů, a díky netradičnímu uspořádání všech 57 pater může mít každý byt i svou vlastní velkou terasu.

Bydlení pro zbohatlíky

Obyvatelé budovy 56 Leonard budou mít možnost využít řadu nadstandardních služeb, například 25 metrů dlouhý bazén, studio zaměřené na jógu, fitness centrum, relaxační centrum, knihovnu nebo třeba také čistírnu.

Na bydlení v luxusním mrakodrapu si však normální smrtelník ve svém životě jen tak nevydělá. Nejlevnější byty tam totiž přijdou na nehorázných 70 milionů korun. Na ty nejdražší by pak zájemci nestačil ani půlmiliardový obnos – stojí 660 milionů korun. Přepychové byty čeká kolaudace na podzim příštího roku.

Autor: jho, lena
Video se připravuje ...