Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

50 odstínů šedi: Jamie Dornan prý nebude hrát v dalších dílech! Je to pravda?

Měli bychom se skutečně bát toho, že se dalších dílů s Jamie Dornanem nedočkáme?
25. února 2015 | 06:00

Ani ne dva týdny po premiéře dlouho očekávaného filmu Padesát odstínů šedi otřásla ženským internetem šokující zpráva – představitel dominanta Christiana Greye, charizmatický Jamie Dornan, prý odmítl hrát v dalších dvou dílech. A navíc je ohroženo i pokračování filmů samotných.

Jak to vypadá, podle zahraničních bulvárních médií se emoce z filmového plátna přenesly i do natáčení samotného. A jsou dokonce ještě vyhrocenější.

Nesnesitelná kolegyně, nebo žárlivá manželka?

Podle některých zpráv chce Dornan z natáčení dalších dílů odstoupit, protože si neuvěřitelně leze na nervy s představitelkou filmové Anastasie Dakotou Johnson. Podle interview, které oba herci poskytli médiím u příležitosti premiéry Padesáti odstínů šedi, tomu ale lze jen těžko uvěřit. Buď jsou Jamie s Dakotou opravdu nejlepší herci Hollywoodu, nebo tato informace jednoduše není pravdivá, k čemuž se přikláníme i my. Ostatně přesvědčte se sami:

Podle druhých zpráv odstoupil Dornan z natáčení kvůli své ženě a matce své roční dcerky, která nebyla schopna překousnout erotické scény, kterých měl Jamie s krásnou Dakotou ve filmu požehnaně. I tato zpráva je ale poněkud divná, vzhledem k tomu, že Amelia Warner je nejen Jamieho manželkou, ale také herečkou a bývalou partnerkou herce Colina Farrella a jako taková jistě moc dobře ví, co herecká profese obnáší.

Jamie Dornan s manželkou - herečkou Ameelií Warner
Autor: profimedia.cz

Jako nejpravděpodobnější nám tedy přijde varianta, že filmové studio Universal Pictures má své smlouvy velmi dobře ošetřené, sexy Ir má ve skutečnosti podepsaný kontrakt na všechny tři díly a tyto dohady jsou jen dobře propracovanou taktikou produkce filmu, jak do kin přitáhnout ještě více diváků. Těžko si totiž představit, že v dalších dvou dílech se vedle Dakoty objeví místo Dornana například Charlie Hunnam nebo Matt Bomer, o kterých se v současnosti hovoří jako o možných "náhradnících".

Málo bičíků a drsného sexu

Daleko pravděpodobnější se ale zdá informace, že z pokračování filmů podle knižních bestsellerů odstoupí režisérka Padesáti odstínů šedi Sam Taylor-Johnson. Podle všeho už se totiž nemůže ani cítit s autorkou knižní předlohy E. L. James, se kterou se v posledních dnech natáčení filmu údajně neshodly naprosto na ničem.

Spisovatelka režisérce prý nemůže odpustit, že vynechala většinu sexuálních scén, a to hlavně těch, které se dotýkají záliby v BDSM. Sam Taylor-Johnson se zase brání, že chtěla velkou a komplikovanou lásku mezi Cristianem a Anastasií popsat i bez laciných postelových scén, protože o tom prý příběh není.

Těžko říci, jak se nakonec "holky dohodnou" a zda a v jakém obsazení se vlastně pokračování filmu dočkáme. Jedno je ale jisté – jen velmi těžko se nám věří tomu, že zrovna tuto rybu by si u Universal Pictures nechali z vlasce uplavat, když ji mají tak dobře zaháčkovanou.

Autor: brig