Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Říct o někom, že je tlustý, by mělo být trestné! Tvrdí Jennifer Lawrence

19. prosince 2013 | 15:30

Krásnou oscarovou herečku milujeme z mnoha důvodů. Například se nebojí poslat do háje Miley Cyrus a to slušně, s grácií a jako dáma. Tím, co si na ní ale ceníme nejvíc, je její postoj k posuzování lidí. Obzvlášť kvůli tomu, jakou mají postavu.

Jennifer Lawrence (23) poměrně jasně dokázala, co si myslí o hollywoodské posedlosti štíhlostí, když odmítla zhubnout kvůli roli ve filmu. Hollywoodskému standardu tehdy nevyhovovala její krásná postava a nestyděli se o ní dokonce nesmyslně prohlásit, že je tlustá!

Anorexie pro každého

Jennifer se to ale samozřejmě nelíbilo a začala velmi aktivně bojovat pro přehodnocení tohoto standardu. Podle ní má totiž fakt, že ideálem krásy je vyhublá modelka a nikoliv dívka se zdravou figurou, vliv na myšlení mladých dívek, pro které se nezdravé diety a anorexie za chvíli stane denním chlebem.

Šikana není legrace

Jenifer Lawrence
Autor: profimedia.cz
"Zkrátka si myslím, že říct o někom v televizi, že je tlustý, by mělo být trestné. Kdy se ponižování lidí stalo takovou legrací?", rozčiluje se hvězda filmu Hunger Games.

"Samozřejmě, dělám to já, děláte to vy, všichni nějakým způsobem hodnotíme lidi, ale myslím si, že když přijde na média, měla by převzít zodpovědnost za efekt, jaký má toto hodnocení na mladou generaci. Na dívky, které s nadšení sledují televizní šou, hltají všechny postupy jak být cool a nakonec přijdou na to, že dělat si legraci z kamarádky, která si na sebe vzala nemoderní šaty je ohromná zábava!", dodává Jennifer, která i pro film Hunger Games bojovala za to, aby měla její postava realističtější tvary a dávala tak mladým dívkám zdravý příklad.

Cenzurujte bulvár

Hunger Games - Jennifer Lawrence a Liam Hemsworth
Autor: Lionsgate
Navíc krásná herečka dodává, že by tato šikana lidí, kteří nejsou perfektní, měla být přisně regulována i v bulvárních magazínech, stejně jako je tomu u sexu a násilí: "Když kvůli možnému dopadu na děti cenzurujeme cigarety, sex a sprostá slova, proč se nekontrolují také věci jako nazývat někoho tlustým nebo ošklivým?", ptá se Jennifer. A my jsme rádi, že i v Hollywoodu se najde herečka s takto zdravým názorem, který se nebojí říct!

Autor: brig