Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Slavní se stydí za svá jména! Raději používají pseudonym

  • Říká vám něco Alicia Christian Foster, Demetria Gene Guynes a Caryn Elaine Johnson? Že ne? Přitom jde o slavné herečky na fotografii.
    6. listopadu 2013 | 13:00

    Spousta slavných herců a zpěváků nevystupuje pod svým pravým jménem, které je například dlouhé, těžce vyslovitelné nebo příliš etnické. Přečtěte si opravdová jména a příjmení celebrit, a proč se celý život prezentují pod pseudonymem.

  • Olivia Wilde

    ...
    Autor: ČTK
    Jak ji známe: Olivia Wilde

    Pravé jméno: Olivia Jane Cockburn

    Důvod: Manažeři slavné herečky rozhodli, že její jméno potřebuje mít pořádnou dávku sexappealu. A jelikož se její příjmení může přeložit jako "hořící přirození", bylo nadmíru jasné, že se ho musí zbavit.

  • Whoopi Goldberg

    ...
    Autor: ČTK
    Jak ji známe: Whoopi Goldberg

    Pravé jméno: Caryn Elaine Johnson

    Důvod: Své křestní jméno si herečka vybrala z anglického spojení "whoopee cushion", které se překládá jako "prdící polštářek". Údajně tím, chtěla dát najevo, že stejně jako tahle zábavná hračička, dokáže udělat srandu za každé situace.

    A příjmení Goldberg vybrala její matka, protože Johnson se jí zdálo být málo židovské. Ostatní kolegové se židovských jmen zbavují, ale Whoopi jde proti proudu.

  • Reese Witherspoon

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Jak ji známe: Reese Witherspoon

    Pravé jméno: Laura Jeanne Reese Witherspoon

    Důvod: Když vstoupila do světa showbussinesu, rozhodla se odložit obě křestní jména. Z rodného příjmení své matky si vytvořila křestní a a slavná herečka byla na světě.

  • Helen Mirren

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Jak ji známe: Helen Mirren

    Pravé jméno: Ilyena Lydia Vasilievna Mironov

    Důvod: Anglická herecká legenda má ruské kořeny, které jsou poznat z ryze východního jména. Helen se rozhodla být Britkou se vším všudy, proto tomu přizpůsobila i své jméno.

  • Demi Moore

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Jak ji známe: Demi Moore

    Pravé jméno: Demetria Gene Guynes

    Důvod: Herečka se rozhodla zkrátit své křestní jméno a přijala příjmení svého prvního manžela, hudebníka Freddyho Moora.

  • Carmen Electra

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Jak ji známe: Carmen Electra

    Pravé jméno: Tara Leigh Patrick

    Důvod: V roce 1991 se hvězda Pobřežní hlídky rozhodla prorazit v hudbě a doufala, že znělé jméno jí zajistí raketový start. Ten se bohužel nekonal, ale jméno si slavná kráska ponechala.

  • Bruno Mars

    ...
    Autor: profimedia.cz, ČTK, Reuters, EPA
    Jak ho známe: Bruno Mars

    Pravé jméno: Peter Gene Hernandez

    Důvod: Popová hvězda má tak trochu široké kořeny. Je totiž předky z Filipín, Španělska, Portorika, Maďarska a Ukrajiny. Když byl malý, tak mu otec říkával "Bruno", kvůli podobnosti se zápasníkem Brunem Sammartinem.

  • Miley Cyrus

    ...
    Autor: profimedia.cz, ČTK, Reuters
    Jak ji známe: Miley Cyrus

    Pravé jméno: Destiny Hope Cyrus

    Důvod: Když byla Miley roztomilé dítko, přezdíval jí tatínek "Smiley" (Smíšek). Provokující zpěvačka si na počátku kariéry ze své přezdívky odstranila "s" a hvězdné jméno bylo na světě.

  • Jodie Foster

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Jak ji známe: Jodie Foster

    Pravé jméno: Alicia Christian Foster

    Důvod: Dnes velmi slavná a oblíbená herečka se na začátku své kariéry rozhodla používat svou přezdívku z dětství, kterou jí vymysleli sourozenci. Obě pravá křestní jména neměla příliš v lásce, proto se jich zbavila.

     

Diskuse ke článku
.