Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jana Šulcová: Touží po partnerovi!

21. prosince 2010 | 05:00

Když se herečka Jana Šulcová (63) před lety dozvěděla, že jí lékaři dávají pětiprocentní šanci na přežití, definitivně sekla s alkoholem. Několikrát se pokoušela zbavit silného návyku na cigarety, ale to se jí bohužel nepodařilo. Víc jak dvacet let žije bez partnera. Tvrdí, že je šťastná, ale na druhou stranu jí přítomnost muže chybí.

"Když mi lékaři kvůli problémům, se žlučníkem, slinivkou a slezinou dávali pětiprocentní šanci na přežití a já přežila, začala jsem přirozeně uvažovat jinak. Vlastně se ze mě stal úplně jiný člověk," říká v rozhovoru pro Ona dnes herečka, která se i díky onemocnění zbavila problémů s alkoholem.

"Abstinuji. Už dávno mi nevadí po představení jít s kolegy do baru a dát si minerálku. Bavím se tím, jak jsou lidé okolo mě rozkošní," tvrdí herečka a dodává: "Nepití má své výhody, kdykoliv můžete řídit auto a ráno vstanete tak, jak jste večer šla psát. Ale stejně si myslím, že abstinenti nemají smysl pro humor a většinou jsou to ještě navíc lakomí lidé."

Šulcová sice sekla s alkoholem, ale cigaretu si odpustit nedokáže. "Jsem hodně silná kuřačka. Několikrát jsem se pokoušela přestat, dokonce jsem začala chodit na hypnóze proti kouření, ale výsledkem bylo, že začal kouřit hypnotizér."

Odchod Víznera jí uvrhl do depresí

Když bylo herečce 41 let opustil jí manžel, herec Oldřich Vízner. "Po dvaceti letech jsem odešla od divadla a byla bez práce, a k tomu všemu vyrostly děti. Když vás v takovou chvíli podrazí člověk, kterému byste dala všechno i svou ledvinu, tak to nemůže dopadnout jinak. Přiznávám, srazilo mě to na kolena," říká v rozhovoru Jana. I přes tu velikou bolest a deprese, neztratila smysl pro humor.

"Měla jsem velmi originální nápad. Chtěla jsem dát do novin inzerát, na věky mě opustil milovaný manžel a otec dětí. Tehdy mě kamarádka přemluvila, ať to nedělám, ale já si dodnes stejně myslím, že jsem to měla udělat," usmívá se herečka, která se nesmazatelně do paměti všech zapsala rolí v komedii S tebou mě baví svět.

Partner mi chybí

"Zvykla jsem si na samotu bez partnera, ale přiznávám, že občas přijdou chvíle, kdy je mi smutno a potřebovala bych se poradit s partnerem," říká herečka. Ta v domě žije s jednou ze svých dcer, s druhou se často stýká. "S dcerami jsme kamarádky, ale stejně jim nemůžu říct úplně všechno," dodává Jana, která hraje v divadle Karla Heřmánka a jezdí s divadelním spolkem Háta.

Autor: lara