Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Naďa Urbánková: Prsa mi nechybí!

Lékaři Urbánkovou poslali na doléčení do Františkových Lázní.
15. října 2010 | 05:00

Nadě Urbánkové (71) lékaři před 15 měsíci odoperovali oba prsy a zpěvačka musela podstoupit osm chemoterapií a 28 ozařování. Poté už jen prosila Boha, aby se do jejího těla zhoubná nemoc nevrátila. A zatím to vypadá, že boj s rakovinou vyhrála. „Už mám na hlavě dokonce 15 centimetrů dlouhé vlasy. Jen ty ruce mě ještě trápí. Mám je stále kvůli narušeným lymfatickým cestám poničené a špatně fungují,“ přiznala Blesku Naďa.

Lékaři proto Urbánkovou poslali na doléčení do Františkových Lázní. „Chodím především na lymfodrenáže, aby se mi hybnost rukou vrátila,“ přiznala Urbánková, která chodí jen s pomocí holí.

Lázenští hosté ji neznají

„Ruce uzdravuji pomocí holí pro nordic walking. Ty dokážou zátěž rozložit do celého těla a dávají tak postupně do kupy pohyblivost a citlivost rukou,“ vysvětluje Urbánková, která je v lázních na zapřenou. „Poprosila jsem lékaře, aby o mně nikdo nevěděl, takže i snídaně, obědy a večeře dostávám na pokoj,“ říká Naďa, která se ubytovala v lázeňském hotelu, kde bydlí převážně cizinci. „A ti mě neznají,“ libuje si Urbánková.

Takhle inkognito se prý bez paruky dokonce jednou odvážila vyjít ven. „Není to ale ono. Defi nitivně ji zahodím, až ty vlasy půjdou nějak fešácky zastřihnout. Nechám je pod parukou růst,“ usmyslela si Naďa a dodala: „V létě mi v ní bylo vedro a teď v zimě by mně bez ní byla zase zima, takže si ji ještě nechám.“

Nemít prsa nevadí

Jinak má Urbánková spoustu plánů. Rozhodla se nazpívat svůj hit Vilém peče housky v esperantu a po večerech se drtí jazyk. „Je mi prostě fajn. A to, že nemám prsa, tak z toho bych byla určitě moc smutná ve třiceti. V mém věku bych se s nimi stejně už nikomu nechlubila. Ta podprsenka s náhražkami mi tak vlastně ani nevadí,“ zdůraznila Naďa.

Nejen brýle, ale i krásné nohy proslavily Naďu Urbánkovou
Autor: archiv Nadi Urbánkové

Autor: Michaela Remešová, Krvs