Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Regina Rázlová: Zamilovala jsem se v base!

Fotografie
14. října 2010 | 13:20

Regina Rázlová (63) poprvé přiznala, že se do Jiřího Santara (87) zamilovala ve vězení. „Zamilovat se můžete i v base,“ prohlásila v rozhovoru pro časopis Reflex herečka, která zazářila v Utrpení mladého Boháčka, seriálu Nejmladší z rohu Hamrů a naposled v Koljovi. Santar lásku opětoval, a když Reginu propustili, bez zaváhání si ji vzal. Přestože byla obviněna z vytunelování Skloexportu.

Manžel je nemocné herečce natolik oddaný, že je ochoten kvůli ní i lhát. Chce ji prý ochránit před světem, když ji zrovna přepadnou těžké deprese a hrozí, že by se počtvrté pokusila o sebevraždu. Do takového stavu se herečka podle Santara dostala právě včera.

Ve vězení si psala deník

Rozrušila ji prý kniha vlastních vzpomínek, která o ní má vyjít. „Nejdřív knihu chtěla, teď nese špatně, když si na tu těžkou dobu musí vzpomenout,“ řekl Blesku Santar a pokračoval: „Regina si ve vězení pečlivě psala deník. A když už byla doma, rozvzpomínala se i na další zážitky, které v deníku nejsou. Poslouchal jsem ji po večerech pozorně deset let a teď se rozhodl všechno sepsat,“ vysvětloval Blesku Santar s tím, že kniha bude doplněna i obrázky, které Regina malovala ve věznici.

Na psychiatrii dojíždí pravidelně

A protože knížka zatím s pracovním názvem Z odposlechu je zřejmé, že… má vyjít už za 14 dnů, Santar přemluvil Rázlovou, aby se po deseti letech odvážila dát rozhovory novinářům. Herečka to zkusila, nakonec se ale zhroutila. „Rozrušilo ji, že se vrací v myšlenkách zpátky do vězení. Když jsem tu knížku dopsal, ani si ji nechtěla přečíst,“ svěřoval se včera Santar s tím, že právě musí s Reginou okamžitě na psychiatrii. „Má roztroušenou sklerózu a odumírají jí mozkové buňky. Ráno dostala deprese,“ řekl rozrušeně.

Potom dodal, že s Rázlovou na psychiatrii dojíždí minimálně dvakrát do měsíce. „Někdy si ji tam nechají. Kapačkou jí do těla vpraví uklidňující prostředky, a když je třeba, použijí i elektrošoky. Je na tom opravdu špatně,“ netajil se Santar. Podle svědků se ale i s Reginou včera vrátili domů. Na zapřenou… „Nechali si ji tam,“ tvrdil však stále Blesku a tu divnou hru vysvětlil: „Já ji tak miluju, že pro ni udělám všechno na světě. Možné i nemožné.“

Autor: Michaela Remešová, gamk