Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kníže jí položil Monako k nohám

25. června 2010 | 06:15

Monako bude mít po 27 letech konečně novou kněžnu! Na tuhle zprávu čekali obyvatelé země dlouhá léta. Jejich vládce, svobodný mládenec kníže Albert II. (52), se rozhoupal a požádal svou přítelkyni Charlene Wittstock (32) o ruku. Svatba bude příští rok v létě, prozradil samotný kníže.

Země tak zažije první svatbu vládnoucího knížete od roku 1956, kdy si Albertův otec Rainier III. (†81) bral hollywoodskou herečku Grace Kelly (†52). Ta zemřela v září 1982 při dopravní nehodě. Albert nastoupil na trůn po otcově smrti v červenci 2005.

„Kníže se zprávou o zasnoubení čekal až po svatbě švédské princezny Victorie (32), která se konala v sobotu. Nechtěl jí ukrást její show pro sebe,“ sdělil zdroj z paláce. S Charlene se Albert, který má dvě nemanželské děti, ofi ciálně ukázal na veřejnosti v roce 2006. Od toho roku žije bývalá jihoafrická reprezentantka v plavání v Monaku.

Když ji zval na rande, řekla: Musím se zeptat trenéra

S knížetem se seznámili v roce 2000 na plaveckých závodech v Monaku. Padla mu do oka a snažil se ji sbalit. Charlene muukázala záda. Další setkání v červnu 2001 už bylo o něčem jiném. Albert, jehož majetek se odhaduje na 21 miliard korun, se jí zeptal, zda by si s ním nevyšla. „Musím se napřed zeptat svého trenéra,“ odvětila Charlene.

A pak jí položil Monako k nohám. Posadil ji do rolls roycu, provezl po knížectví a vzal do luxusního nočního klubu. V únoru 2006 už oba byli viděni, jak se objímají poprvé veřejně. Bylo to na olympijských hrách v Turíně. Na otázky kolem svatby kníže stroze odpovídal: „Bude, až budu chtít já.“

Autor: INT, han