Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Sexy Belluci: V 45 letech porodila holčičku!

Monica Bellucci ve svých 45 letech porodila dceru Léonie
26. května 2010 | 13:11

Italská diva Monica Bellucci přivedla v pátek 21. května na svět svého druhého potomka. Přestože slavné herečce bude zanedlouho 46 let, dala přednost přirozenému porodu v romantické atmosféře Říma.

„Porod byl naprosto přirozený, jako u starých venkovanek,“ prohlásila šťastná matka po narození dcery Léonie (3,2 kg, 54 cm) a s úsměvem dodala: „Je to pěkná brunetka“.

Monica Anna Maria Bellucci má obě dcery s francouzským hercem Vincentem Casselem (43), s nímž se seznámila v roce 1995 při natáčení filmu Byt (L'Appartement). Od roku 1999 jsou manželé a žijí spolu v Paříži.

Svou první dceru se jménem Deva porodila bývalá modelka ve svých 40 letech: „Chtělo to odvahu mít děti v tak pozdím věku, neboť člověk podstupuje riziko jak za sebe, tak za své dítě,“ přiznala Bellucciová. V dnešní době se však nejedná o nic neobvyklého. Před několika dny například porodila ve svých necelých 40 letech topmodelka Claudia Schiffer. Ve 45 letech otěhotněla i česká zpěvačka Bára Basiková, která se však v české společnosti s pochopením nesetkala.

Monica Bellucci ve svých 45 letech porodila dceru Léonie
Autor: Profimedia.cz

Dítě po 40 - ano či ne?

Rodit v tak pozdním věku sebou přináší značná rizika nejen pro matku, ale především pro dítě. S přibývajícím věkem ženy stárnou i její vajíčka, což se může negativně projevit na vývoji plodu. Co to však znamená v praxi? Rodit po 40 neznamená automaticky problémové těhotenství. Kvůli zvýšenému riziku je však nutná většší opatrnost a více testů. Přestože se podle odborníků nijak nezměnily naše genetické dispozice, dnešní čtyřicátnice oproti předchozím generacím značně omládly. Zatímco dříve byla žena ve 45 babičkou, dnes jde o aktivní, zdravé ženy v nejlepších letech. Bellucci je jedním z mnoha příkladů. Patří mezi nejvíc sexy ženy světa a její nahé tělo je středem zájmu fotografů i režisérů (například film Malena z roku 2000 či nedávno uvedená Proměna).

Autor: INT, tk