Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Trochu nudní elegáni versus Hastroši bez vkusu

Fotografie
4. dubna 2010 | 11:23

Dobře oblékaných mužů v Česku naštěstí stále přibývá, ale hodnotit u nich styl je ještě těžší než u žen. Porota Blesk Magazínu například Sámeru Issovi udělila známky od jedničky až po čtyřku.

Hastroši bez vkusu

Dlouhovlasí stárnoucí zpěváci to měli u poroty opravdu těžké, jejich vysvědčení se hemžila pětkami a čtyřkami. Zato takový Leoš Mareš vzbudil vášnivou diskusi – dobře či mizerně oblékaný moderátor? Kam byste ho zařadili vy?

1. Dan Hůlka (41), zpěvák

533632:gallery:true:true


V případě Dana Hůlky byla porota poměrně ostrá. Je prý bez charismatu, vyprahlý. Největší kritiku vzbudily jednoznačně jeho dlouhé vlasy, zejména ve chvíli, kdy je má rozpuštěné. Pak je vcelku jedno, co má na sobě, protože jeho vzhled à la bezdomovec už nic nezachrání. „Pokud se Daniel nezbaví asi tří čtvrtin svého šatníku, není mu pomoci. Skutečnost, že si pořídil mladší partnerku ještě neznamená, že si měl pořizovat i puberťácká trička a korálky na krk,“ konstatovali porotci.
Celková známka: 4,7

2. Jiří Pomeje (45), herec

533633:gallery:true:true


Image na pomezí veksláka a vyhazovače, asexuální arogantní drsňák z 80. let minulého století. Taková hodnocení jsme si vyslechli od poroty na adresu Jiřího Pomeje. „To, že se dal dohromady se stejně nevkusnou Ivetou Bartošovou je opravdu neuvěřitelné. No, ono se říká, že vrána k vráně sedá,“ uzavřela své hodnocení porota.
Celková známka: 4,7

3. Pepa Vojtek (44), zpěvák, muzikant

533635:gallery:true:true


Pseudo rocker, nevkusné kožené oblečky, podivné červené košile, nepadnoucí saka, mastné vlasy, prapodivné kreace vzniklé mixáží nepovedených vietnamských svršků se zbytky ze skříně z 80. let.  „Nic proti milovníkům Kabátů, ale Vojtek by asi udělal nejlíp, kdyby své svršky pod nějaký stylový kabát schoval,“ konstatoval výstižně jeden z porotců. „Musím říct, že jeho extrovertní oblečení mi zrovna u něj nevadí,“ oponovala členka poroty.
Celková známka: 4,6

4. Vilém Čok (48), zpěvák, muzikant

533631:gallery:true:true


Když byl mladý, působil jeho chaotický styl roztomile. Čím je však starší, tím méně je pochopitelný. Rádoby mladistvý vzhled tomuto postaršímu rockerovi jen škodí. Ale na druhou stranu, co by si měl na sebe obléknout? Co by si měl na sebe vzít, aby nevypadal jako komik? Vilém si kromě totální pětky vysloužil i jednu dvojku a hodnocení -  prostě takový talisman českého showbyznysu.
Celková známka: 4,6

5. Leoš Mareš (33), moderátor

533634:gallery:true:true



U Leoše se porota jednoznačně neshodla, dostal všechny známky od jedničky až po čtyřku. Hodnocení nejhorší: „Zamrzl, nemusel by nosit v rozkroku zařezané džíny, gel na vlasech a kýčovité dámské hodinky.“ Z druhé strany zaznělo: „V pořadu Česko-slovenská Superstar vypadal dokonale, i když na něj navlékli džíny s kšandami, nebo koženého křiváka. Ve skutečnosti se totiž Leoš o módu skutečně zajímá a je to na něm vidět.“  
Celková známka: 2,6

Styloví, ale dost nudní

Dobře oblékaných mužů v Česku naštěstí stále přibývá, ale hodnotit u nich styl je ještě těžší než u žen. Od poroty Blesku například takový Sámer Issa dostal známky od jedničky až po čtyřku.

1. Karel Gott (70), zpěvák

533628:gallery:true:true


Mistr má styl, který odpovídá jeho postavení i jeho věku. Má vytříbené chování, styl i šarm. Potora se přes skvělé hodnocení shodla na tom, že vnést trochu moderny do jeho usedlého stylu by neuškodilo.
Celková známka: 1,4

2.Marek Eben (52), moderátor

533624:gallery:true:true



Odborníci při jeho hodnocení váhali, zdali je košile, oblek a motýlek či kravata znakem toho, že je muž opravdu stylový. Markovi prý chybí větší nápaditost a větší sex appeal. „Je málo mužů, které ať potkám kdykoliv, nemají se svou vizáží problém,“ konstatovala jedna z členek poroty. Všichni se ovšem shodli v jednom - od dob Válečka ušel Marek velký kus cesty k dokonalému stylu.
Celková známka: 1,8

3. Vojta Dyk (24), zpěvák, herec

533627:gallery:true:true


Porota se shodla v tom, že Vojta je takový mužský protějšek Aňi Geislerové a určitě nejlépe oblékaným mužem českého showbyznysu. Nebojí se kombinovat, nebojí se barev, takže i kdyby si na sebe oblékl pytel, bude na něm vypadat šmrncovně. Také proto si ho prý ve velkém předcházejí módní firmy, které mu buď dávají oblečení zadarmo, nebo mu své modely půjčují na nejrůznější příležitosti.
Celková známka: 1,9

4. Sámer Issa (24), zpěvák

533625:gallery:true:true


Sámer vzbudil velmi protichůdná hodnocení. Od označení „bezpohlavní občan s čepičkou“ až po konstatování,  že v hudebním stylu, ve kterém se prezentuje, patří jeho šatník ke špičce. Jeden z porotců připomněl i Sámerovy úlety, například metalické boty a stříbrné sako, ve kterém přišel předloni na Slavíky. Vypadal jako šílenec a nic na tom nemění ani skutečnost, že oblečení bylo od luxusní belgické značky Les Hommes.
Celková známka: 2,4


5. Jan Čenský (48), herec, moderátor

533626:gallery:true:true


Pokud by se nejlépe oblečený muž posuzoval podle košile a padnoucího obleku, byl by Čenský určitě vítězem, konstatoval jeden z porotců. Další byli ovšem jiného názoru. „Divnotyp prince pro starší dámy“, zazněl jeden z hlasů, jiný konstatoval: „Jedním slovem – nuda!“ Jan si vysloužl známky od jedničky až po čtyřku s hodnocením: „V jeho stylu postrádám jakoukoliv nápaditost vybočující z černobílého stereotypu.“
Celková známka: 3

Autor: Blesk magazín, lena, jos
Klíčová slova: muži;chlapi;móda;
Diskuse ke článku
.