Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nezveřejněné fotky M. Monroe z Někdo to rád horké

26. března 2010 | 09:15

Je to neuvěřitelné, jaké poklady se někdy najdou v archivech! Jako nyní! Do červnové aukce v Las Vegas je nachystána kolekce jedenácti úžasných barevných a dosud nikdy nezveřejněných snímků z natáčení slavné komedie Někdo to rád horké.

Nafotil je novinář, který byl na natáčení snímku v roce 1959 pozván do Miami. Fotky zachycují relaxující hvězdy Marilyn Monroe (†36) a Tonyho Curtise (84) ve vzácných chvílích mezi natáčením. Na jednom snímku je odpočívající MM, jak se vesele baví se členy štábu, na jiném se Tony Curtis už v ženských šatech chystá nalíčit rtěnkou, na dalším si herečka povídá s kolegou.

Děj dnes už kultovní komedie Někdo to rád horké se odehrává v roce 1929 a jejími hrdiny jsou dva muzikanti na útěku před bandou gangsterů. Převlečou se za ženy...

Božská MM zemřela v roce 1962 na předávkování léky. Při natáčení Někdo to rád horké nebyla úplně v kondici. Byla už těhotná, projevovala se její závislost na uklidňujících prostředcích, často zvracela a zavírala se ve své šatně.

Vzhledem k tomu, že přibrala, cítila se v šatech navržených Ory Kellym směšně. Sama řekla, že v nich vypadá jak tlustá svině. Jack Lemmon a Tony Curtis čekali v ženských šatech, než se Marilyn dostavila i po několika hodinách na plac. Tony Curtis stále žije a ještě před dvěma roky hrál ve filmu David & Fatima.

Autor: INT, so