Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dcera Tereza o matce Brejchové: Už jí nic nevyčítám!

Fotografie
21. ledna 2010 | 07:24

Tereza Brodská (41) dala matce Janě Brejchové k 70. narozeninám ten nejkrásnější dárek. „Začala jsem si s maminkou báječně rozumět. Tak tomu nebývalo vždycky,“ přiznala a prozradila, že mámino jubileum oslaví o víkendu.

„Dneska mamince není moc dobře, tak oslavu posouváme,“ řekla Tereza.

To, že se Brejchová po 18 letech rozvedla s jejím otcem Vlastimilem Brodským, matce Tereza už nevyčítá. „Respektovala jsem to, žila s Jaromírem Hanzlíkem. Nikdy jsem ho ale nebrala jako náhradu za tatínka. A bylo to docela šťastných deset let,“ svěřuje Tereza.

Matce nevyčítá ale ani dlouhé období, kdy musela žít v domácnosti tety Blanky. „Tuším, že to bylo asi od mých šesti měsíců do šesti let. Maminka s tatínkem tehdy prožívali ve své profesi renesanci, tak asi proto. Maminka o tom vůbec mluvit nechce a tatínka se na to, proč jsem byla u tety Blány, bohužel už zeptat nemůžu. Je mi to ale jedno,“ je smířená Tereza, pro kterou je matka stále tou nejzářivější hvězdou.

Brejchová slaví 70: Muži ji zbožňovali, teď je sama >>

Proto by matce ze všeho nejvíc přála, aby jí nabídl roli George Clooney nebo Brad Pitt. „Máma měla pracovat v Hollywoodu. Pro mě je ztělesněním ženství, smyslnosti. Stala se sexsymbolem. Je prostě vším, čím já nedisponuji,“ přiznává Tereza, která vidí velký problém v ´jediném´: malá země, malá nabídka, málo dobrých scenáristů.

234595:gallery:true:true

„Víte, tak jako byla BB (Brigitte Bardot), tak pro mě je máma JB. To už jsem zjistila jako malá, když jsem za ní jezdila do Německa. Tam točila pro společnost Bavaria. Jenže když s ní chtěli podepsat smlouvu, máma to kvůli mně odmítla. Má prý malou dceru a nemůže neustále pendlovat,“ vysvětluje Brodská, podle které by si Brejchová zasloužila poslední roli na tělo. „Nejdřív byla moje představa, že budeme hrát s mámou vedle sebe, teď to ale vidím jinak. Lepší bude, když si stoupnu za kameru,“ tvrdí Tereza Brodská.

284806:gallery:true:true

Autor: Michaela Remešová