Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Menzelová čeká další dítě: Kdo je otcem?

12. ledna 2010 | 05:05

Olga Menzelová (31), manželka režiséra Jiřího Menzela (71), je podle informací Blesku znovu těhotná. „Ano, čeká další dítě,“ potvrdily její dvě blízké kamarádky.

A otcem údajně opět není její manžel, ale režisér Jaroslav Brabec (55). Ten je i otcem Anny Karolíny, kterou Menzelová porodila před rokem. Olga ale i teď o svém těhotenství nechce nic říct. „Teď řídím, jedu v závějích, zavolejte později,“ vyhnula se přímé odpovědi. Pak už telefon nezvedala a na esemesky nereagovala.

Opět se potvrzuje, že Olga ráda mlží. Nejdříve zapírala milence Jaroslava Brabce (55), poté popřela, že je v jiném stavu a čeká s ním dceru, a teď se situace opakuje. Menzelová odmítá přiznat, že je podruhé těhotná. Na rozdíl od Brabce se rozhodla situaci tentokrát alespoň nekomentovat. To Brabec bez skrupulí tvrdil: „Je to nesmysl!“

A manžel Olgy Jiří Menzel? Ten i přesto, že je údajně s pravdou obeznámen, mlčí. „Má Olgu pořád rád. Nechce situaci řešit rozvodem. Kdyby se Olina rozhodla vrátit k němu, přijme ji i s dětmi, byť nebudou jeho,“ prozrazuje Menzelova spolupracovnice.

Menzel to potvrzuje i svým chováním. Nepožádal nikdy o testy otcovství, a ponechává si tak dobrovolně vyživovací povinnost na potomka své ženy a režiséra Brabce. A tak hodlá činit i v případě dalšího dítěte Olgy. „Pokud se pan Menzel otcovství veřejně nezřekne a neučiní tak ani matka, dítě je ze zákona manžela a s ním i spojená vyživovací povinnost,“ řekl Blesku právník Josef Lžičař.

Záleží tedy pouze na Menzelovi, zda nepožádá ani teď o testy DNA. V případě, že nikoli, bude muset na dalšího potomka Olgy, stejně jako na Annu Karolínu, platit až do jeho dospělosti a podle práva po něm děti budou i dědit.

„Myslím, že s tím počítá. A naopak to tak chce. Je to dobrý člověk. Kam by měly jít jeho peníze, na charitu? To je radši dá dětem milované ženy,“ vysvětlila Menzelovu velkorysost a šlechetnost důvěrná známá.

Autor: Hana Höschlová, Michaela Remešová