Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vendula Svobodová: Nemohu otěhotnět...

21. prosince 2009 | 05:00

S Vendulou Auš Svobodovou (37) strávil Blesk celý den. Nejdřív rozdávala ráno dárky nemocným dětem v pražské FN Motol, potom si zašla ke kadeřníkovi, aby jí zkrátil a zesvětlil vlasy.

V nové »vyžehlené« image večer Vendula přebírala cenu Žena roku Celine 2009. Mohla by být šťastná. Opak je ale pravdou. „Šťastná nejsem. Jsem smutná a lítostivá. Nepodařilo se mi otěhotnět a vzdávám to. Sama v sobě určitě,“ svěřila Blesku.

Když navštívila děti na hematologickém oddělení v Motole, měla slzy v očích. Ve všech viděla svoji Klárku (†5), která na tom samém oddělení zemřela na zrádnou leukemii. „Tyhle Vánoce jsem byla přesvědčená, že Patrikovi dám pod stromeček těhotenství. Místo toho mu dávám pitomej banální dárek,“ posteskla si Vendula, která podstoupila několik umělých oplodnění za sebou. „Nějak to teď nezvládám, když vidím děti, které trpí jako Klára,“ dodala, když předávala dárek u stromečku holčičce v roušce. Její Kapka naděje totiž opět pořádala akci Strom naděje a splněných přání.

„Lidé nemocným dětem kupují dárky. Děkuju jim za to moc. Další várku sem přivezu den před Štědrým dnem,“ poznamenala Vendula. Potom si na uslzené oči nasadila černé brýle a jela ke kadeřníkovi. „Večer dostávám cenu, měla bych nějak vypadat. Tu zrzavou barvu jsem nezvládla, musí být světlejší,“ vysvětlila.

Do butiku Celine Home si pro cenu Žena roku Celine 2009 za eleganci, osobitost a dobré skutky přijela už v novém účesu s manželem Patrikem Aušem (32). „Děkuju všem, kteří pro mě na internetu hlasovali a budu se snažit nezklamat,“ řekla Auš Svobodová, která bude letos poprvé na Štědrý den u tchyně v Říčanech.

„Dva roky to bylo u nás. Bude změna. Přijede samozřejmě i máma. A mně se uleví. Nesnáším to uklízení na první svátek vánoční,“ přiznala Vendula a dodala: „K večeři bude klasika a ten, kdo nejí ryby, bude mít pečený vepřový žebírka.“ A co si přeje do nového roku? „Otěhotnět! Já už proto ale udělala všechno, teď by mohla konečně zasáhnout příroda. Snad si to zasloužím.“

Autor: Michaela Remešová