Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jana Paulová: Na jevištích nepanuje závratná čistota

27. srpna 2009 | 11:46

Chcete mít, stejně jako herečka Jana Paulová, nohy bez chybičky? Víme, jak na to. S námi nastanou vašim nohám zlaté časy... Můžete si být jistá, že se vám pak odmění – budete sexy!

Kosmetické tipy Jany Paulové

„Léta používám dobré krémy od všech světových značek a teď jsme se vzájemně našly s firmou Dermacol, která dělá kaviárovou řadu Gold Elixir. Ta mi moc vyhovuje. Spánek, voda i pohyb jsou moje stoprocentní kosmetická doporučení. Kromě toho si také nedělat vrásky z věcí, které nemůžeme změnit. Asi nejsem ta pravá, kdo do téhle rubriky může zasvěceně mluvit, protože to moc neřeším. Mám dobrý pocit, když mám dobře ostříhané umyté vlasy a moje denní líčení se omezuje na pár tahů štětcem, většinou v autě na křižovatce, když se snažím pudrovým make-upem zmatnit nos, bradu a čelo. Pak si přetřu pusu nějakou hydratační rtěnkou – tím moje denní líčení končí. Důležitá je dobrá hygiena pleti, pořádné odlíčení, protože při své profesi musím v líčení přitvrdit. Potím se, a navíc na jevištích nepanuje žádná závratná čistota, takže je pro mě nezbytné zbavit se na noc všeho opravdu důkladně, aby se pleť a tělo nadechly.

Jana Paulová
Autor: Michal Protivanský

Mám ráda vůni od Hermès Un Jardin sur le Nil, ale střídám jej s Eternity Moment od Calvina Kleina. Podle vnitřního rozpoložení.“

Mám ráda vůni od Hermès Un Jardin sur le Nil, ale střídám jej s Eternity Moment od Calvina Kleina. Podle vnitřního rozpoložení.
Autor: archiv firmy

Pro nohy bez chybičky

V létě nosíme krátké sukně, do kterých je potřeba mít perfektní nohy. Trápí vás zarostlé chloupky, ztvrdlé paty, nepěstěné nehty, případně i celulitida? Budete-li se řídit našimi radami, všech těchto problémů se zbavíte.

Chcete mít nohy bez chybičky?
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Aby byly sametově jemné
Teď, více než v jiném období, věnujte zvýšenou péči depilaci nebo epilaci. I jemné strniště působí značně odpudivě. S holením jsou ale spojené také další procedury, na něž byste neměla zapomínat. Rozhodně používejte hydratační pleťové mléko, které ošetří vysušenou pleť. Nejlepší ovšem bude, sáhnete-li po produktech určených přímo na a po holení.
Mnoho kosmetických firem nabízí i výrobky proti zarůstání chloupků. Nebojte se jich. Po depilaci či epilaci si nohy přetřete přípravkem s obsahem kyseliny salicylové, jež má dezinfekční účinky. Pleť se pak „otevře“. Nezapomeňte ani na peeling, který chloupkům usnadní cestu. Předejdete tak výskytu nepěkných zarudlých míst.

 

Zatočte s celulitidou
Nehezké hrbolky na kůži, na nohách a zadečku trápí mnoho žen. Kupodivu se tento problém netýká pouze baculek, ale „pyšní“ se jím i mnoho štíhlých žen. Na pomerančovou kůži, jak se také celulitidě říká, nemá váha vliv. Co se s ní dá dělat? Prvním krokem k jejímu odstranění je prokrvování a druhým pohyb.

 

* Prokrvovat nebo masírovat můžete sama, případně vám pomůže partner nebo si zajdete na masáž k odborníkům. Většina masážních salonů procedury na odstranění nebo zmírnění celulitidy nabízí. Pokud se rozhodnete, že se jí zbavíte vlastními silami, určitě používejte alespoň tělové mléko. Lepší ale bude, sáhnete-li po přípravku, jenž je určený přímo na celulitidu. Takové produkty totiž obsahují účinné látky vhodné pro vaši pleť.

* Vyberte si vhodné cvičení. Jestliže si nevíte rady, navštivte fitness centrum a poraďte se s trenérem, popřípadě si nechte sestavit cvičební plán. Spoustu cviků najdete i na internetu (do vyhledávače zadejte „cviky na celulitidu“).

Pro dokonalá chodidla
V otevřených střevíčkách nevypadají zanedbané nehty a ztvrdlé paty hezky. Začněte patami. Nejdříve si udělejte relaxační pětiminutovou solnou lázeň, díky níž kůže na patách změkne. Pak přijde na řadu pemza a následné použití peelingu.
Na nehty používejte ostré nůžky, zastřihněte je rovně a zapilujte pilníkem. Pamatujte, že nehty na nohou jsou tvrdší, proto si na ně pořiďte i hrubější pilník. Nakonec už stačí jen lak. Svůdná a žhavá červená není jedinou barvou, po které můžete sáhnout. Nebojte se ani bezbarvého laku nebo francouzské manikúry.

Autor: Milada Fialová