Pátek 13. září 2024
Svátek slaví Lubor, zítra Radka
Zataženo, déšť 9°C

Zemřel Karel heřmánek (†76): Tragicky se zabil na střelnici

25. srpna 2024 | 10:00

Česko v neděli ráno zasáhla smutná zpráva. Navždy odešel legendární herec Karel Heřmánek (†76). Jeho smrt zasáhla všechny jeho fanoušky, kolegy a především jeho rodinu.

„Včera v odpoledních hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, tatínek a dědeček Karel Heřmánek. Bolest, která nás zasáhla, je nezměrná. Děkujeme za veškeré projevy soustrasti a prosíme o respektování soukromí,“ uvedla na sociální síti Heřmánkova rodina.

VIDEO: Pohádkový klenot S čerty nejsou žerty a drobné chyby, které vám možná unikly

Video se připravuje ...
Pohádkový klenot S čerty nejsou žerty a drobné chyby, které vám možná unikly • VIDEO: Videohub

Jeho smrt zasáhla všechny jeho fanoušky, kolegy i rodinu. Je však pravdou, že v posledních letech ho trápily různé zdravotní obtíže. V roce 2010 podstoupil operaci kyčle. I více než rok po zákroku se mu vracely silné bolesti. Další coperaci podstoupil v roce 2017, poté si v chůzi musel pomáhat dvěma berlemi. V květnu 2024 ho zase zlobil zánět trojklanného nervu v obličeji.

„Nemohu uvést totožnost mrtvého, nicméně mohu potvrdit, že na střelnici muž ročník 1947 proti sobě obrátil zbraň a zastřelil se. Bližší podrobnosti policie prozatím uvést nemůže, vše je předmětem šetření,“ řekla webu iDnes mluvčí policie Středočeského kraje Barbora Schneeweisová. Podle webu se má jednat o Heřmánka.

Legendární role Karla Heřmánka

Karel Heřmánek se narodil 17. října 1947 v Praze. Po absolutoriu brněnské JAMU v roce 1972 působil jednu sezónu na scéně Divadla Na provázku. Odtud odešel s Jiřím Bartoškou a Pavlem Zedníčkem do Činoherního studia v Ústí nad Labem. Sešel se tu s řadou významných a vynikajících herců, ale ani zde nevydržel příliš dlouho. V letech 1977 a 78 působil jednu sezónu v Městských divadlech pražských a poté zakotvil v Divadle Na zábradlí, kde působil v podstatě až do jeho zániku. Z tohoto období je určitě nutno připomenout jeho 1. velkou divadelní roli v Bratrech Karamazových.

Z filmových rolí si připomeňme Fešáka Huberta, pohádku S čerty nejsou žerty či Krakonoš a lyžníci. Geniálně zazářil ve filmu Smrt krásných srnců nebo ve filmu Příběhy obyčejného šílenství. 

Autor: REDAKCE