Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Česko pláče: Ve věku 75 let zemřela Hana Zagorová. Zavzpomínejte s námi na hudební legendu

26. srpna 2022 | 13:32

Celé Česko se dnes halí do smutku. Ve věku 75 let zemřela legenda české hudební scény Hana Zagorová. Celý život bojovala s těžkým onemocněním krve a její zdravotní stav se zhoršil po těžkém průběhu covidu. 

Hana Zagorová nazpívala za svůj život bezmála 900 písní. Mezi její největší hity patří písně jako Je naprosto nezbytné, Maluj zase obrázky, Biograf lásky či Studánko stříbrná. Byla devítinásobnou držitelkou Zlatého slavíka. Hanička Písnička, jak se jí říkávalo, byla mezi svými kolegy velmi oblíbená a její fanoušci jí byli věrní po celou dobu její dlouhé hudební kariéry.

Video se připravuje ...
Hana Zagorová (†75) naposledy o své nemoci: Vybrala si svou daň! • VIDEO: FTV Prima

Smutnou novinku potvrdil pro redakci eXtra.cz zpěvaččin choť Štefan Margita (66). „Promiňte, je to tak čerstvé,“ řekl v slzách. Pláčou nejen její fanoušci, ale i kolegové. Zpěvák Marek Ztracený (37), se kterým nazpívala loni písničku Vánoce jako dřív, napsal na svůj Instagram: „Moje srdce se trhá na kusy... Odešla legenda, ale hlavně neuvěřitelný člověk s velkým srdcem. Moje spřízněná duše, která mi jako jedna z mála rozuměla a ke které jsem vzhlížel! Hanička Písnička. Zažili jsme velké věci... Tolik jsi pro mě znamenala a děkuju za vše, co jsi pro mě udělala. Nikdy nezapomenu..."

Její pěvecká kolegyně Jitka Zelenková (72) zase přidala příspěvek na svůj Facebook: „Milá Hanko, nemůžu uvěřit. Ať je Ti už jen dobře... Hodně sil a upřímnou soustrast všem blízkým, především, Štefane, Tobě…“ 

Hudební producent František Janeček (77) se vyjádřil přímo pro deník Blesk: „To jsou děsivé zprávy. Považoval jsem ji nejen za jednu z nejlepších zpěvaček, ale také za jednoho z nejchytřejších a nejmoudřejších lidí v naší branži. Kromě toho byla milá a měla úžasný cit pro výběr repertoáru, řadu věcí si napsala i sama. Je mi až špatně z toho, že o ní musím mluvit v minulém čase, mám husí kůži. Stojím v této těžké chvíli za jejím milovaným a milujícím Štefanem, byli dokonalý pár.“

Další a další reakce od kolegů, ale i fanoušků přibývají.

Zavzpomínejte spolu s námi na tuto úžasnou zpěvačku:

Autor: Martina Miláčková