Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Manželky českých politiků: Babišová, Fialová, Bartošová. Jak vnímají svou roli?

Video se připravuje ...
Manželky českých politiků
VIDEO: Videohub
9. října 2021 | 06:00

Kdo jsou drahé polovičky výrazných českých politiků a jak vnímají svou roli? To se dozvíte ve videu určeném speciálně k volbám.

Jana Fialová je proděkankou Lékařské fakulty Masarykovy univerzity. S Petrem Fialou se poznala při listopadových událostech v roce 1989. A mají spolu tři dospělé děti. Vstup do politiky muži rozmlouvala. Jana Fialová se popisuje jako konzervativní člověk, který nemá rád změny a střeží si své soukromí. 

Lydie Franka Bartošová je manželka Ivana Bartoše. Sám manžel jí přezdívá "kněžka chaosu". Je vzděláním knihovnice. Z prvního manželství má dospívající dceru a společně s Bartošem má syna. Rádi si užívají civilního života bez oficialit – např. nesnáší vykání. 

Monika Babišová, manželka Andreje Babiše, není ve světě médií nováčkem. Vzali se až v roce 2017, ačkoliv po boku Andreje Babiše je již přes tři dekády. Mají spolu dvě děti – dceru a syna. Seznámili se ve firmě, kde Monika pracovala jako sekretářka a Babiš byl jeden z ředitelů. Je módní ikonou a aktivně se účastní veřejného života. 

Prohlédněte si velkou fotogalerii drahých poloviček významných českých politiků:

Autor: Martina Miláčková