Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Léto podle Honzy Musila. Bez čeho si nedokáže představit prázdniny?

12. července 2021 | 06:00

Těsně před létem si pořídil moderátor Honza Musil se svým partnerem dům, který je potřeba opravit, takže mu letos moc volna na povalování nezbývá.

Zeptaly jsme se Honzy na to, jak vypadá léto podle jeho ideálních představ, bez čeho si prázdniny neumí představit a co mu dělá největší radost! Tak se na to podívejte a nechte se inspirovat!

Ideálně strávené léto podle Honzy

Zalezlý na horách nebo kdekoli v přírodě. Nejsem moc typ k moři, i když ho mám rád, ale víc mě fascinují severské státy. Ideální léto by bylo vrátit se na Island, projet si Norsko nebo Švédsko. Mám to stejně jako můj partner Jakub.

Video se připravuje ...
Honza Musil se oženil s mladým fešákem! Svatbu mu odsvědčila exmanželka • VIDEO: Blesk - David Turek

Realita

Rekonstruujeme starý dům, který Jakub koupil, takže budeme celé léto trávit na pomezí Středočeského kraje a Vysočiny u Kutné Hory a budeme na něm pracovat. Navíc máme velkou zahradu, takže nudit se opravdu nebudeme. Bude to takové praktické léto.

 

Bez čeho si neumím léto představit?

Bez auta. Pejsky s sebou nevozíme, protože nejsem příznivcem toho, vozit je v autě. Navíc ti naši jsou zhýčkaní a mají rádi své prostředí. Ale na výlety je vodíme často, jen spíš po poli, do lesa nebo někam, kde je to příjemné pro ně i pro nás.

Co si dopřávám?

Nejsem masový typ, i když si maso občas dám, ale hlavní část letního jídelníčku tvoří ovoce a zelenina. Jezdím i na samosběry jahod, které mě baví. Co se týče nápojů, mám rád ochucená nealko piva nebo čistou vodu. Můj oblíbený recept? Salát, salát a zase salát – na všechny způsoby. Stačí jen nakrájet zeleninu, udělat zálivku a je hotovo.

Co mi doma nesmí chybět?

Velká zahrada, kvůli které jsme dům vlastně pořizovali. Ale obejdeme se rozhodně bez bazénu, který ani nemáme v plánu. Nepotřebuju ani pracovnu, protože nejraději pracuji s počítačem venku na zahradě a v zimě zase u kamen.

Když se řekne léto...

Nejsem válecí typ, ale rádi s Jakubem cestujeme a sjíždíme všechna místa, kam se dostaneme pohodlně právě autem. Každý den se většinou probouzíme v jiném městě. I to je adrenalin. Jiný ani nepotřebuju.

Nemám rád...

Na létě nemám rád, že mi připadá mnohem kratší než zima. A taky po padesátce nemusím vedra, takže se přes poledne schovávám někde ve stínu.

Proč nový dům?

Nevyhovoval nám satelit kvůli zvířatům i soukromí, a navíc jsme dlouho snili o tom, že jednou budeme mít ovečku, možná i kravičku a slepičky, takže jsme hledali nové bydlení. A našli jsme nádherný 311 let starý dům, který potřebuje trochu vyléčit a zrekonstruovat. Zatím jsme museli zbořit výměnek, který byl rozpadlý, ale ten už je skoro hotový, na domě jsme sundali střechu a děláme novou. A samozřejmě nás čekají i úpravy uvnitř.

Volno s vnoučaty

Jak se Sárou, tak s Kubíkem nebo s Viki se snažíme trávit času co nejvíc. A protože každý z nás má dům, tak s nimi můžeme být venku v přírodě. Nejvíc mě baví dělat si s nimi výlety, ideálně za zvířátky nebo do lesa k vodě.

Kdo zahradničí?

O zahradu se starám já i Jakub, protože tam máme každý své oblíbené koutky. Jakub má rád bylinky, já jsem spíš na květiny. A protože se zahrada teprve buduje, hodně o ní mluvíme, a když se do něčeho pustíme, dáváme si záležet.

Další zajímavé články najdete v novém čísle Blesku pro ženy. Seženete ho na stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE >>>

 

 

Autor: Majka Dvořáková