Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Maria Šarapovová si v tenisovém důchodu užívá luxusu. Co ji teď živí a čím ji naštvaly Češky?

  • 13. března 2020 | 06:00

    Krásná miliardářka Maria Šarapovová (32) si po ukončení profesionální kariéry užívá luxusu. Z reklamy jí totiž plynou obrovské příjmy. Pětinásobná grandslamová vítězka se rozhodla s tenisem skončit kvůli zranění. Chcete vědět, jak vypadá její luxusní sídlo a čím ji naštvaly Češky?

     

  • Holka ze Sibiře

    Tenisové hvězdy se loučí s Marií Šarapovovou
    Autor: koláž iSport.cz

    Narodila se uprostřed Sibiře ve městě Ňagaň, které rozhodně neproslulo tenisem, spíše těžbou dřeva a ropy. Už v jejích šesti letech se ale její otec rozhodl, že se přestěhují do Ameriky, kde bude mít lepší podmínky pro trénování i žití. Ruská tenistka musela opustit svou matku a nevěděla, na jak dlouho to bude. Vzpomíná na to ve své autobiografii nazvané Nezastavitelná.

  • Rivalita se Serenou

    Maria Šarapovová viděla Serenu Williamsovou v 17 letech, a tak se zrodila celoživotní rivalita.
    Autor: Profimedia

    Zprvu ji samozřejmě živil otec, ale už v 17 letech se do toho opřela, když vyhrála prestižní Wimbledon. Právě tady se prý zrodila rivalita mezi ní a Serenou Williams. Traduje se, že Šarapovová přistihla svou americkou kolegyni plakat v šatně, a ta jí to nikdy neodpustila.

  • Modeling a společenský život

    Maria Šarapovová ukončila kariéru
    Autor: Koláž iSport

    V roce 2005 se stala světovou jedničkou a díky dokonalé postavě a hezké tváři začaly přicházet modelingové nabídky. Maria Šarapovová je i dodnes velmi společenská a navštěvuje různé večírky a kulturní akce.

  • Vydělává reklamou

    Maria Šarapovová si může užívat zasloužené pohody
    Autor: Koláž VIPsport

    Ruskou krásku teď živí hlavně reklama. Věřili byste, že má například i vlastní značku bonbonů nazvanou Sugarpova?

    Před zdaněním si za posledních deset let přišla na neuvěřitelných 325 milionů dolarů (přes 7,5 miliardy korun), ale z tohoto pohádkového obnosu bylo jen 38,8 milionu dolarů (904 milionů korun) získáno tenisovým umem. I po odkrojení povinného odvodu státu jí zbylo velmi příjemných 197,8 milionu dolarů (4,6 miliardy korun).

  • Největší úspěchy

    Jedna z nejkrásnějších tenistek okruhu WTA Maria Šarapovová ukončila kariéru
    Autor: Profimedia.cz

    Maria Šarapovová je pětinásobná grandslamová šampionka a také vítězka 36 turnajů na okruhu WTA.

  • Skandál jménem doping

    Video se připravuje ...
    Expert: Čtyři roky pro Šarapovovou? Jsem pro. První případ už je v Česku • VIDEO: O2 Sport

    Kariéru jí v březnu 2016 pozastavil dopingový skandál se zakázanou látkou meldonium, po kterém inkasovala patnáctiměsíční trest. Poté už se na úplné výsluní znovu nevrátila a svou sbírku 21 týdnů v pozici světové jedničky nerozšířila.

  • České hráčky ji naštvaly

    Ruská kráska má zvláštní vztah k českým teniskám.
    Autor: Profimedia

    V roce 2002 hrála ve finále juniorské dvouhry Australian Open s Barborou Strýcovou a prohrála. Tehdejší prohru komentovala takto: „Nejenže mě porazila, ale navíc i chodila s mou první pubertální láskou Philippem Petzschnerem. To se mi ani trochu nelíbilo. Barbora byla jako vichřice útočící na mě ze všech stran kurtu a vracející všechny mé ploché a tvrdé údery. Přivádělo mě to k šílenství.“

    O devět let později ji ve finále wimbledonského turnaje naštvala i Petra Kvitová. Šarapovová se tehdy vracela po operaci a toužila po trofeji, ale Kvitová jí výhru vyfoukla.

  • Navrhla si zámek snů

    Luxusní bydlení, které si Maria Šarapovová sama navrhla
    Autor: repro youtube

    Slavná tenistka si v Los Angeles navrhla vlastní vilu. „Tohle byl můj projekt a žádnou jeho část jsem nedelegovala na nikoho jiného. Byla jsem inspirována japonskou architekturou a minimalismem,“ pochlubila se při prohlídce domu. Masivní betonová stavba je proto zařízena velmi jednoduše a jediným neobvyklejším výstřelkem je bowlingová dráha v suterénu.

Autor: Hana Langrová
Diskuse ke článku
.