Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

10 žen, které proslavila neobvyklá barva vlasů. Marilyn Monroe, Emma Stone i Katy Perry

  • Krásná Marilyn
    13. června 2015 | 06:00

    Někdo se stane slavným díky hereckému talentu, jiný vděčí za popularitu krásnému hlasu, další zase například sexy křivkám. Tyto ženy však v šoubyznysu proslavila barva jejich vlasů. Co na tom, že je dílem chemie a s přírodou nemá nic společného.

  • Lucille Ball

    Lucille Ball
    Autor: reprofoto INT
    Všichni Lucy milujeme jako neodolatelnou zrzku, faktem ale je, že se narodila jako brunetka. Bylo jí ale jasné, že se svou přírodní barvou na plátně neuspěje. Nejdříve se proto rozhodla odbarvit se na blond, později zvolila jasně červený odstín, který jí dal vyniknout mezi ostatními herečkami. Netřeba asi ani dodávat, že to byl skutečně dobrý tah.
  • Marilyn Monroe

    Marilyn Monroe
    Autor: Profimedia.cz
    Normu Jeane Mortenson, tak zní vlastní jméno slavné herečky, proslavily blond vlasy, vyzývavý pohled a smyslné rty. Narodila se ale jako brunetka. Protože ale chtěla uspět u filmu a modelingová agentura jí oznámila, že studia hledají spíše blonďaté dívky, rozhodla se vlasy si obarvit. A to byl skutečně dobrý tah. Marilyn se záhy stala ženou snů mnoha mužů. Její vzhled byl bezkonkurenční. Okouzlila dokonce i samotného prezidenta J. F. Kennedyho. Muži ji zbožňovali a ženy se jí toužily alespoň trochu podobat. 
  • Rita Hayworth

    Rita Hayworth
    Autor: reprofoto INT
    Tmavě červená barva vlasů byla doslova jejím podpisem. Španělská kráska, která se narodila jako Margarita Carmen Cansino, měla ale své vlastní vlasy černé. Filmové studio ji však v začátcích kariéry hřívu nechalo obarvit do tohoto planoucího odstínu, který jí pomohl raketově stoupat ke slávě.
  • Debbie Harry

    Debbie Harry
    Autor: reprofoto INT
    Populární skupina Blondie by asi nikdy nevznikla, kdyby se přírodní brunetka nezačala odbarvovat. Kapela se původně jmenovala jinak, ale přejmenovali ji podle toho, jak spousta chlapů pokřikovala na Deborah, kdykoliv si obarvila vlasy na blond. A u téhle barvy už zpěvačka zůstala.
  • Christina Hendricks

    Christina Hendricks
    Autor: profimedia.cz
    Herečka, která byla podle ankety čtenářů časopisu Esquire označena jako "nejpřitažlivější žena na světě", je přírodní blondýnka. Jako takovou ji ale zná opravdu jen málokdo. Vlasy si totiž začala barvit už v deseti letech poté, co přečetla knihu Anne of Green Gables. A tento tah se jí vyplatil. V minulosti se totiž uplatnila i jako modelka.
  • Karen Elson

    Karen Elson
    Autor: reprofoto INT
    Úspěšná britská modelka i zpěvačka je díky barvě vlasů, kterou si vybrala, nezaměnitelná. I proto ji slavní návrháři tak milují. Je skutečně typickým příkladem severského typu se světlejší pletí, která se díky měděným vlasům nádherně rozzáří.
  • Gwen Stefani

    Gwen Stefani
    Autor: s_bukley / Shutterstock.com
    Věděli jste, že zpěvačka, která je známá svou platinovou hřívou, má původně hnědé vlasy? A to od počátků své kariéry. I když vyzkoušela dokonce i zrzavou. "Po našem prvním turné s No Doubt jsem se rozhodla, že blond shodím. Přebarvila jsem se na zrz. Měla jsem totiž pocit, že mě jinak každý na ulici pozná. Ale vydržela jsem to jen chvíli. Nenáviděla jsem to. Teď používám běžně barvu značky L’Oréal. Ale neprozradím vám číslo. A kořínky si dobarvuji stejně často, jako to dělávala Marilyn Monroe. Schválně – vygooglujte si to," vyzývá své fanoušky Gwen.
  • Katy Perry

    Katy Peryy tvrdí, že před více než 10 let byla na rande s Mickem Jaggrem.
    Autor: ČTK, Reuters
    Zpěvačka, která obdržela nominace na dvě ceny Grammy, na MTV European Music Awards získala cenu pro nejlepší zpěvačku za rok 2013 a v roce 2014 byla na American Music Awards vyhlášena nejoblíbenější popovou/rockovou zpěvačkou a zvítězila i v kategoriích Favorite Adult – Contemporary Artist a Single of the Year, je svými extravagantními proměnami známá. Narodila se s blonďatou hřívou, na své hlavě už ale vystřídala snad všechny barvy, které vás jen napadnou. Výraznou se ale stala právě díky uhlově černým vlasům.
  • Emma Stone

    Emma Stone
    Autor: profimedia.cz
    Věřte tomu nebo ne, herečka je přírodní blondýna. Problém ale je, že od té doby, co vstoupila do filmového průmyslu, dostávala pouze role přihlouplých holek. Chtěla, aby ji producenti začali brát vážně, a tak změnila image. "Když jsem se přestěhovala do L. A., měla jsem agentku, která si myslela, že když jsem blondýna, chci hrát roztleskávačky. Takže mě posílala jen na takovéhle konkurzy. Jenže tam si řekli: patnáctiletá holka to nezvládne. Nevím, jestli mě jako blondýnu podceňovali, spíš jsem asi měla mizernou agentku. A tak jsem se jednoho dne rozhodla, že musím něco změnit – a obarvila jsem si vlasy na tmavě hnědou. O týden později jsem dostala roli. Někteří lidé jsou opravdu omezení, jako kdyby se ze mě změnou barvy vlasů stala lepší herečka! Když jsem dělala kamerové zkoušky na film Superbad, řekl mi producent Judd Apatow, že se mám obarvit načerveno. A od té doby to tak nosím," svěřila se Stone britskému The Independent.
  • Leighton Meester

    Leighton Meester
    Autor: profimedia.cz
    Říká se, že muži milují blondýnky. Co na tom, že se tvrdí, že příliš inteligence nepobraly. Obvykle jsme tedy zvyklí, že se tmavovlásky spíše odbarvují. Herečka Leighton Meester, která je známá především rolí "bad girl" Blair Waldorf v úspěšném seriálu Gossip girl, je ale po Emmě Stone dalším živoucím důkazem, že i hnědé vlasy mohou mít hvězdnou sílu. Své přirozeně blond vlasy hned v počátcích kariéry obarvila na kaštanově hnědé a dobře udělala. Jejímu vzhledu to jen prospělo.

Klíčová slova:  vip, barva vlasů, vlasy, slavné ženy
Diskuse ke článku
.