Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Sedm slavných vdov, které opustil ještě slavnější manžel

  • 30. května 2015 | 18:49

    Některé dámy byly slavné i za života svého slavnějšího manžela, jiné se dostaly na výsluní až po jeho smrti. Všechny do jedné ale dosud oprašují hroby svých miláčků a s láskou na ně vzpomínají. Které to jsou?

  • Yoko Ono (82) – manžel John Lennon (†40)

    Japonsko-americká umělkyně Yoko Ono byla známá ještě za života svého manžela Johna Lennona ze slavné kapely Beatles. Poté, co Lennona 8. prosince 1980 zastřelil duševně nemocný Mark David Chapman, se už nikdy neprovdala, a stala se tak nejslavnější vdovou světa.

    Manželé John Lennon a Yoko Ono
    Autor: profimedia.cz

  • Vendula Svobodová (43) – manžel Karel Svoboda (†68)

    Hudební skladatel Karel Svoboda si svou druhou ženu Vendulu vzal v roce 1995. Narodila se jim dcera Klárka, která v pěti letech zemřela na leukemii. Dva roky po narození syna Jakuba skladatel spáchal sebevraždu. 28. ledna 2007 byl nalezen zastřelený na zahradě své vily.

    Vendula Svobodová s Karlem Svobodou
    Autor: archiv Venduly Svobodové

  • Dagmar Havlová (62) – manžel Václav Havel (†75)

    Česká herečka Dagmar Havlová se stala první dámou České republiky v roce 1997, když se provdala za prezidenta Václava Havla. Havlová po jeho smrti 18. prosince 2011, kdy zemřel po dlouhé nemoci na oběhové selhání, začala opět hrát a nadále spravuje jejich nadační fond Vize 97.

    Václav Havel s Dagmar Havlovou
    Autor: archiv Blesku

  • Hana Gregorová (62) – manžel Radek Brzobohatý (†79)

    S charizmatickým hercem Radkem Brzobohatým žila Hana Gregorová od roku 1981. Mají spolu syna Ondřeje a vychovávali Haninu dceru Rolu. Po smrti Brzobohatého, který zemřel 12. září 2012 na akutní cévní příhodu, se Hana stala divadelní manažerkou Divadla Radka Brzobohatého.

    Radek Brzobohatý s Hanou Gregorovou
    Autor: Blesk – Zbyněk Pecák, archiv

  • Olga Matušková (66) – manžel Waldemar Matuška (†76)

    Manželkou slavného zpěváka Waldemara Matušky se česká zpěvačka a herečka Olga Matušková stala v roce 1976. Manželé spolupracovali na mnoha písních. Mají spolu syna Waldemara. Vdovou se Olga stala 30. května 2009, kdy zpěvák zemřel na zápal plic a následné selhání srdce.

    Olga Matušková s Waldemarem Matuškou
    Autor: Blesk - Karel Kopáč, Petr Novotný, archiv

  • Eliška Kaplicky (36) – manžel Jan Kaplický (†71)

    Tragickou příhodu má za sebou vdova po architektovi Janu Kaplickém, kterému selhalo srdce na ulici 14. ledna 2009. Zemřel v den, kdy mu jeho manželka Eliška Kaplicky porodila dceru Johanku.

    595240:full:true:true

  • Courtney Love (50) – manžel Kurt Cobain (†27)

    Frontman kapely Nirvana Kurt Cobain si vzal rockerku Courtney Love 24. února 1992, o pár měsíců později se jim narodila dcera Frances. Oba manželé byli těžce závislí na heroinu. Kurt trpěl depresemi, 8. dubna 1994 si píchl smrtelnou dávku heroinu a brokovnicí si prostřelil hlavu. Courtney Love se kvůli drogám naposledy léčila v roce 2005.

    Kurt Cobain s manželkou Courtney Love a dcerou
    Autor: profimedia.cz

  • Josef Rychtář (57) – manželka Iveta Bartošová (†48)

    Jako bonus přidáváme nejslavnějšího vdovce v Čechách Josefa Rychtáře. Ten se proslavil jen kvůli zpěvačce Ivetě Bartošové, kterou si po 2,5leté známosti vzal. Na jeho narozeniny 29. dubna 2014 Bartošová spáchala sebevraždu skokem pod vlak.

    Svatba Josefa Rychtáře a Ivety Bartošové
    Autor: S. Červená, M. Pátek, P. Machan

Autor: tesk
Diskuse ke článku
.