Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Slavní, ale nemocní: Celebrity, které trpí cukrovkou!

  • Tyto celebrity trpí cukrovkou, přesto se dokázaly dostat na výsluní.
    14. listopadu 2013 | 06:00

    Dnešní datum 14.11. je pro mnohé velmi významné. Ptáte se proč? Dnes je mezinárodní den diabetu! Pokud se vás tato nemoc týká nebo chcete společně s dalšími zúčastněnými upozornit na problematiku tohoto onemocnění, zúčastněte se 10. ročníku pochodu proti diabetu. Společně se podíváme na české i světové celebrity, které trpí touto zákeřnou nemocí, ale snaží se žít plnohodnotný život.

  • Halle Berry (47)

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Americká herečka tvrdí, že za svůj mladistvý a zdravý vzhled vděčí cukrovce. Se svou nemocí se smířila a přizpůsobila jí svou životosprávu. Diabetičkou je od svých 19 let, takže v období dospívání se vyhýbala ponocování i pití alkoholu. Díky zdravé stravě a pravidelnému cvičení je schopná svou nemoc ovládat a také bez komplikací porodila dvě zdravé děti.
  • Pavel Kříž (52)

    ...
    Autor: Archiv Blesku
    Oblíbený český herec, který sám trpí cukrovkou, se snaží propagovat informace o této nemoci a nabádá k prevenci. Po počátečních fázích vzteku a smutku se naučil s diabetem žít tak, aby ho neomezoval v pracovním ani osobním životě. Je zastáncem toho, že diabetik, který o sebe správně pečuje a dodržuje zdravý životní styl, nemá v životě problém.
  • Tom Hanks (57)

    ...
    Autor: ČTK
    Americký herec teprve nedávno zjistil, že trpí cukrovkou druhého typu, která souvisí především s nezdravým stravováním a nedostatkem pohybu. Oscarový herec se nechal slyšet, že na jeho zdravotním stavu se nejvíce podepsalo neustále hubnutí a přibírání kvůli filmovým rolím.
  • Sharon Stone (55)

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Americká hvězda filmu Základní instinkt se o svém onemocnění cukrovkou prvního typu nerada baví. K tomuto onemocnění trpí ještě vážným astmatem, ale i přesto se dokázala stát herečkou světového formátu. Ve filmu Catwoman si zahrála po boku další diabetičky - Halle Berry.
  • František Němec (69)

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Český herec, který se proslavil především rolí ve filmech Marie Poledňákové, Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny, trpí těžkou cukrovkou. Trápí ho velké bolesti, těžce se mu chodí a pravidelně si píchá inzulinové injekce. Přesto se chová jako naprostý profesionál a mistr svého oboru a během natáčení nebo divadelního představení na sobě nenechá nic znát. Když ovšem nemusí, raději zůstává doma a nevyhledává kontakt se společností.
  • Nick Jonas (21)

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Mladému zpěvákovi kapely Jonas Brothers diagnostikovali cukrovku prvního typu v pouhých 13 letech. Se svou nemocí se veřejnosti svěřil až o několik let později. Zpočátku se prý bál, že ho čeká brzká smrt, ale později pochopil, že i s tímto onemocněním se dá žit plnohodnotný život. O své nemoci složil píseň a snaží se pomáhat diabetikům skrze nadaci, kterou založil se svými bratry.

Diskuse ke článku
.