Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Nechutné umění: Krev, sperma a slzy. Tyto obrazy byste si do ložnice nepověsili!

  • Umění může vyjadřovat mnohé. Co ale vyjadřuje, když je namalované penisem?
    10. října 2013 | 06:00

    On maluje penisem, ona spermatem. Težko říct, jestli jde opravdu o alternativní umělce a jejich poněkud netradiční způsob sebevyjádření, nebo jen o osoby bez talentu, které se snaží šokovat a vytřískat z toho nějaké peníze. Přinášíme vám 5 nejbizarnějších metod malování obrazů.

  • Místo štětce třímá penis

    Extravagantní důchodce maluje portréty svým penisem.
    Autor: facebook.com/pricasso
    Na světě jsou miliony umělců, jenom jeden ale maluje penisem. Australský výtvarník Tim Patch (63) se v důchodu rozhodl, že už ho nebaví být neznámým umělcem. Navlékl si proto extravagantní boty a klobouk, stáhl trenky a rozhodl se začít malovat vlastním nádobíčkem. Patch už zvládnul přirozením nakreslit portréty mnoha slavných celebrit a nutno říct, že vypadají opravdu jako by si z oka vypadly.

    Větší plochy maluje důchodce s uměleckým jménem Pricasso (slovní hříčka spojená anglickým Prick = penis a Picasso) prostřednictvím své zadnice. No, alespoň se nebere vážně a netváří se, že to co dělá je velké umění.

  • Barvy vyměnila za menstruačí krev

    Mladá malířka a básnířka maluje své obrazy menstruační krví.
    Autor: facebook.com/papia.ghoshal
    Indická básnířka a malířka Papia Ghoshal o sobě říká, že je malířkou vášně. Ve svých dílech zaujímá svobodný a otevřený postoj ke světu mužů a snaží se o smazání hranice mezi realitou a touhou.

    Problém by snad mohl být jen v tom, že základní "barvou" pro Papiiny obrazy je její menstruační krev. Tou namalovala již více než 500 obrazů. Inspiraci prý čerpala ze své knihy poezie s názvem Dny menstruace.

  • Po plátně klouže svým dekoltem ve velikosti 90F

    Obraz namalovaný obřím poprsím ruské výtvarnice Victorie Romanovové.
    Autor: facebook.com/victoria.victoriaromanova
    Někdo k malování potřebuje krev a sperma, třicetileté Rusce Victorii Romanovové stačí její vlastní ňadra. Mladou ženu zřejmě políbila múza v rozlehlých sbírkách petrohradské Ermitáže, kde pracuje jako průvodkyně. Svými ňadry už namalovala více než 30 obrazů a jejich motivy je, bez velkého překvapení, abstrakce.

    "Každá žena má velmi krásná ňadra s jedinečným tvarem. Když s nimi jemně nanáším barvy na plátno, můžete hned vidět ten naprosto úžasný efekt. Toho se štětcem nedocílíte.Jsem přesvědčena, že malování vlastním poprsím je velmi nádherné, ženské a přitažlivé" říká vnadná Ruska.

  • Do barev přidává sperma celebrit

    Autoportrét výtvarnice Adély Tas a její rodiny.
    Autor: facebook.com/adela.tas

    Adéla Tas je známá spíš pro své pletky s italským hřebcem Martuccim než díky svému umění. Možná právě proto, že ještě nemá takový věhlas jaký by si umělkyně představovala, rozhodla se do barev přimíchávat netradiční ingredienci - sperma.

    A aby to nebylo jen tak ledajaké sperma, rozhodla se Tas ždímat životadárnou tekutinu z českých celebrit. Svoji DNA jí už prý poskytl právě Domenico Martucci a také Jarek Šimek. Jestli se Adéla Tas zaměřuje pouze na muže Ivety Bartošové, nebo i na ostatní druhořadé celebrity, to zřejmě poznáme až s dalším obětavým dárcem.

  • Barvu na plátno stříká z očí

    Leandro Granato maluje své obrazy očima
    Autor: facebook.com/leandro.granato.5
    Argentinský umělec Leonardo Granato je na první pohled sympatický chlapík, když ho ale vidíte brečet modrou nebo zelenou barvu, mohlo by se slabším povahám udělat mdlo. Tento umělec se rozhodl, že malování štětci už jej tolik nenaplňuje a při vymýšlení jak dál ho napadlo, že by mohl barvu nasávat nosem a stříkat očima.

    Tento šílený nápad také realizoval. Dva roky piloval techniku nanášení barev na plátno i složení barev, aby neoslepl. Může se tak právem nazývat otcem techniky malování očima. Otázkou ovšem je, jestli je v případě takového prvenství o co stát.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.