Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Polonahý stařec na kouli: Dávej si pozor Miley, máš silnou konkurenci!

8. října 2013 | 10:30

Miley Cyrus (20) je v posledních dnech asi nejčastěji skloňovaným jménem v médiích. Nejen, že se z náctileté Hannah Montany vyloupla v lascivní rebelku, ale nedávno se také pustila do vášnivé debaty se Sinéad O'Connor (46) a dočkala se dokonce parodie na svůj nový klip od slavného wrestlera Hulka Hogana (60).

Klip k písni Wrecking Ball od mladinké zpěvačky Miley Cyrus prakticky přes noc doslova obletěl svět a stal se velkým hitem. Kromě nahoty a prvoplánově provokativních pohybů, na které si u Miley už začínáme zvykat a velmi rychle nás přestávají šokovat, je na něm ale zajímavé ještě úplně něco jiného.

Zdánlivá pocta irské zpěvačce

Legendární zpěvačka už nevyvolává pocit něžnosti
Autor: Profimedia.cz
Klip totiž začíná detailním záběrem na obličej Miley, která procítěně zpívá a pláče u toho. Zdá se vám to povědomé. Pokud ne, vzpomeňte si na klip k velmi populární písni Nothing Compares 2U (napsal ji v roce 1985 Prince), který v roce 1990 nahrála irská zpěvačka Sinéad O'Connor. Ten začíná prakticky stejně, jako nejnovější klip od Miley.

Mladá američanka se netají tím, že jí Sinéad byla inspirací a dá se říct, že toto napodobování myslela ze začátku jako poctu stárnoucí zpěvačce, což ostatně řekla i v rozhovoru pro americký magazín o hudbě Rolling Stones. Co se ale z počátku zdálo jako milé gesto, vyústilo v nevkusný konflikt dvou generací.

Nechovej se jako prostitutka, Miley!

Sinéad totiž Miley na svém blogu zveřejnila otevřený dopis, ve kterém jí sice za vzdání holdu děkuje, avšak druhým dechem dodává, že pokud Miley někdo z jejího týmu přesvědčil o tom, že houpat se nahá na demoliční kouli a olizovat bourací kladivo je cool, pak by se měla rychle probrat a ty hyeny parazitující na její slávě povyhazovat.

Miley olizuje, co se dá, včetně kladiva
Autor: profimedia.cz

Tato hlavní myšlenka je v podstatě jediným tématem celého dlouhého dopisu. Sinéad Miley vyzývá, ať se nenechá prostituovat pro byznys a vsází spíš na svůj pěvecký talent než na svoje nahé tělo. A hlavně, ať se obklopuje lidmi, kterým záleží na jejím životě, ne na jejích penězích.

Zameť si před vlastním prahem, Sinéad!

Nutno podotknout, že irská zpěvačka zřejmě moc dobře ví, o čem mluví. Ostatně i ona je známá také díky svým kontroverzním názorům a provokacím. Z těch nejvýraznějších stačí zmínit veřejnou podporu irské teroristické organizaci IRA nebo roztržení fotky papeže Jana Pavla II. Poslední akcí zpěvačky byl rozvod se svým čtvrtým manželem pouhých 18 dnů po svatbě. Jeho příbuzní prý nerozdýchali, že Sinéad na svatebním večírku nepila alkohol, jako všichni ostatní, ale vydala se na oslavu sňatku shánět marihuanu.

Čtvrté manželství zpěvačky Sinead O´Connor trvalo pouhých 18 dní.
Autor: Profimedia.cz
Není divu, že Miley si od kontroverzní Irky nenechala moralisticky mluvit do duše. Odpověď tak na sebe nenechala dlouho čekat a Miley na svém Twitteru zveřejnila screenshot Sinéadiných tweetů starých 2 roku, společně s komentářem: "Před Amandou Bynes tady byla .........". Zcela evidentně tak narážela na příčetnost O'Connorové. No, trochu úcty ke starší kolegyni by možná neškodilo.

Nahej zadek umím ukázat taky!

Slavný wrestler Hulk Hogan paroduje zpěvačku Miley Cyrus.
Autor: profimedia.cz
A aby toho nebylo kolem Miley málo, dokazuje nejpopulárnější wrestler Ameriky Hulk Hogan, že srandu si může dělat každý z každého. Při natáčení reklamy na svou společnost Hostamania se totiž rozhodl, že nic nepronikne do médií líp, než troška toho nahého zadku na demoliční kouli. Ostatně, když to může fungovat dvacítce, proč by nemělo u šedesátníka?!

Miley se na kouli smyslně pohupuje
Autor: profimedia.cz
Nezbývá, než tedy čekat na to, zdali Hulk přizná, že se nechal inspirovat mladou zpěvačkou a jestli ona bude reagovat otevřeným dopisem. V každém případě by to ale rozhodně byla velká legrace.

Ostatně přesvědčte se sami - porovnejte si originální klip Miley s reklamou wrestlera Hulka. Podobnost je jistě čistě náhodná.

Autor: brig