Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pamela Anderson Scullyová a Will Neo Smith. Kteří herci odmítli slavné filmové role?

  • Jak by to vypadalo, kdyby plánovaní herci tyto slavné role neodmítli?
    8. října 2013 | 06:00

    Jak by to asi vypadalo, kdyby kasovní trháky stříbrného plátna natočili herci, kterým byly role původně nabídnuty? To se bohužel zřejmě nikdy nedozvíme. Přesto vám rádi představujeme slavné herce a herečky, kteří odmítli neméně slavné, dokonce Oscarem oceněné, role.

  • Will Smith

    Jaký by byl asi Neo v podání Willa Smithe.
    Autor: profimedia.cz

    Dokážete si ještě představit v roli vyvoleného Nea z filmu Matrix někoho jiného, než charismatického Keanu Reevese? Pak vězte, že role byla před ním nabídnuta Willu Smithovi. Ten ji ale na základě scénáře odmítl, protože přiznal, že zkrátka "nevěděl jak na to". Později, když viděl film již natočený, nerad ve srovnání s Reevesem prohlásil, že by film svým hereckým pojetím Nea prakticky zničil. No, to chce hodně sebereflexe, Wille. Tleskáme!

  • Pamela Anderson

    Dokázali byste si Pamelu Anderson představit jako Danu Scully?
    Autor: profimedia.cz

    Fox Mulder by měl asi velké problémy hledat pravdu tam venku, kdyby byl neustále rozptylován štíhlým pasem a bujným dekoltem Dany Scullyové. Producenti seriálu Akta X původně hledali někoho mnohem vyššího, prsatějšího a "dlouhonohatějšího" než je Gillian Anderson. Když ale platinová kráska z pobřežní hlídky odmítla, padla volba právě na tajemnou zrzku, což Aktům X rozhodně neuškodilo.

  • John Travolta

    Napomádovaný Dany Zuko jako Forrest Gump. Dokážete si to vůbec představit?
    Autor: profimedia.cz

    Málokdo ví, že Tom Hanks, oceněný Oscarem za nejlepší mužský výkon v titulní roli filmu Forrest Gump, byl až čtvrtou volbou producentů. Před ním roli odmítl Bil Murray, Chevy Chase a John Travolta. Travoltovi, který v té době čerpal ze slávy komedií Kdopak to mluví a Tarantinova Pulp Fiction, se role Forresta příliš nezamlouvala. O několik let později ale nerad uznal, že odmítnutí byla jedna z největších profesních chyb, kterých se kdy dopustil.

  • Sandra Bullock

    Sandra Bullock odmítla hlavní roli v oskarovém snímku Million Dollar Baby.
    Autor: profimedia.cz

    Představitelka krásných policistek Sandra Bullock původně roli mladé boxerky v oscarovém snímku Million Dollar Baby přijala a dokonce podepsala se studiem smlouvu. Po pár natáčecích dnech ale smlouvu stornovala a z filmu odešla. Těžko říct, jestli pro ni byly boxerské scény příliš náročné, nebo neprorokovala příběhu šance na úspěch. Faktem ale zůstává, že to nebyla Sandra, ale Hilary Swank, kdo za hlavní ženskou roli obdržel Oscara. No a velmi zaslouženě!

  • Jim Carrey

    S Jimem Carreym v hlavní roli by byl asi Střihoruký Edward veselejším filmem.
    Autor: profimedia.cz

    Pravděpodobně díky Střihorukému Edwardovi započala nikdy nekončící spolupráce režiséra Tima Burtona a jeho dvorního herce Johnnyho Deppa. Předtím než Depp ale roli nešťastného a "jiného" Edwarda přijal, nabídlo ji studio jiným hereckým hvězdám - Tomu Cruisovi, Robertu Downey jr. a dokonce komediálnímu Jimmovi Carrey. Vzhledem k tomu, že Carrey v té době za sebou neměl prakticky jedinou vážnou roli, těžko říct, co by nakonec ze Střihorukého Edwarda bylo. Každopádně bychom se u něj rozhodně nenudili.

  • Cher

    Krásnou Morticiu Addams měla původně hrát zpěvačka Cher.
    Autor: profimedia.cz

    Poté co Cher odmítla roli elegantní matky poněkud podivínské Adamsovy rodiny, mohla se role úžasně zhostit charismatická Angelika Huston. Pro Cher vůbec nebyla spousta dobrých rolí "dost dobrá". Kromě Morticiy Addamsové totiž odmítla také roli hlavní čarodějky v Čarodějkách, Thelmu v Thelma a Luisa a Barbaru Roseovou ve Válce Roseových. Přestože bylo původně jejím snem stát se herečkou, nakonec naslouchala Cher svému talentu a vybrala si dráhu zpěvačky. A dobře udělala.

  • Hugh Jackman

    Milujeme Hugha Jackmana, ale agenta 007 si zkrátka představujeme jinak!
    Autor: profimedia.cz

    Charismatický Jackman si role evidentně může vybírat. Kdo jiný by si mohl dovolit odmítnout roli právníka Billyho Flynna z muzikálu Chicago nebo dokonce Jamese Bonda v Casino Royale? Posbírat "Jackmanovy zbytky" se tak ochotně vrhli posbírat Richard Gere a Daniel Craig. Popravdě si Hugha jako britského agenta 007 ani neumíme představit. Děkujme tedy bohu, že se chce zbavit nálepky "akčního herce" a tolik si vybírá.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.