Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matkami na stará kolena: Slavné Češky, které nechaly mateřství na poslední chvíli

  • 23. září 2013 | 06:00

    Vypadaly, že svůj život obětují práci. Simonu Krainovou, Ilonu Csákovou nebo Martu Jandovou jsme už viděli v mnoha uměleckých podobách, ale málokdo si je uměl představit v roli matky. Překvapily. Jak je mateřství změnilo?

  • Zpěvačka Marta Jandová (39)

    Marta se na své první miminko hrozně moc těšila.
    Autor: www.malvik.cz

    Rychlý proces

    Zpěvačka po dítěti sice toužila už dlouho. Nemohla ale najít toho správného tátu. Manželství s kytaristou Thorstenem se rozpadlo dřív, než stačila zadělat na miminko a ne a ne narazit na toho pravého. Její život převrátil až gynekolog Miroslav Verner. Začali spolu chodit v létě 2011 a rok na to otěhotněla.  V devětatřiceti letech porodila zdravou holčičku Marušku. Chytila poslední vlak a skočila do toho po hlavě, ale nelituje. „Konečně mám, co jsem vždycky chtěla. Ani jsem netušila, jaký v sobě najdu s jejím příchodem klid,“ svěřila se zpěvačka.

  • Topmodelka Simona Krainová (40)


    Max se toho okamžitě chytil a svoji mámu pořádně pocákal.
    Autor: Marek Pátek
    Chtěla by ještě

    Všichni ji nazývali kariéristkou. Byla za modelku, která si nechce zkazit postavu a nenechá si ujít jediný kšeft. V tom se ale spletli. Když se v roce 2009 zamilovala do Karla Vágnera, začala rodit, jako na běžícím páse. Ve třiceti sedmi letech přivedla na svět syna Maxe a dva roky na to syna Bruna. Dnes je jí čtyřicet a dětí pořád nemá dost. Chtěla by ještě holčičku! „Chci velkou rodinu,“ nechala se slyšet s tím, že dokonce uvažuje o adopci. Klidně by si prý osvojila i romské dítě.

  • Zpěvačka Ilona Csáková (42)


    Ilona Csáková je maminkou dvou synů - Daniela a Dominika
    Autor: archiv FTV Prima
    Dvakrát a dost

    I tahle zpěvačka dlouho čekala, než najde vyhovujícího partnera k založení rodiny. Trn z paty jí vytrhl až její současný manžel Daniel Voneš. Prvního syna Daniela mu porodila v osmatřiceti letech a být mámou se jí tak zalíbilo, že loni na podzim přibyl do rodiny další kluk, Dominik. I když si vždycky přála holčičku, další přírůstky už neplánuje. „Mám splněno,“ říká zpěvačka.

Autor: eff
Klíčová slova:  matky, rodičovství
Diskuse ke článku
.