Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Decastelo, jak ji neznáte! U Krause kydala hnůj

10. dubna 2013 | 06:00

V roztrhaných džínách, o pět velikostí větší staré bundě a gumovkách vypadala krásná moderátorka spíš jako bezdomovec. A když Eva Decastelo přeházela seno, vykydala a vyvezla hnůj a nasekala dříví, tak přesně tak i "voněla". A to vše podstoupila kvůli českému Belmondovi, herci Martinu Krausovi.

Kvůli své práci moderátorky toho Eva Decastelo už podstoupila opravdu hodně. Nic se ale nevyrovná tomu, čím si musela projít tentokrát. Na statku u herce ze seriálu Cesty domů Martina Krause kydala hnůj a poprvé jela na koni. Dokonce bez sedla!

A protože se Eva kasala, že zvládne všechno, rozhodl se Martin vyzkoušet, jestli náhodou nelže. Nejdřív jí půjčil nějaké oblečení – roztrhané džíny, starou bundu a boty, aby se neumazala. Spokojená Eva v něm vypadala jako bezdomovec. A začal zlehka – dal Evě za úkol přeházet balík sena. „Mám sennou rýmu, pořád jsem čekala, kdy začnu kýchat, ale ono nic. Byla jsem překvapená,“ říkala.

"Eva je suverénka, s kydáním si poradila skvěle, je vidět, že se manuální práce nebojí.," prozradil Martin Kraus.
Autor: FTV Prima
Kydání koňských exkrementů

Pak Martin nechal Evu naštípat dříví. „S tím jsem měla trochu problém, protože nemám sílu. Kdybych se o dřevo měla starat já, asi bych zmrzla,“ komentovala. Ale zamést zbytky sena a dřeva zvládla dobře. Martin pak přitvrdil a zavedl Evu do stájí. Dal jí do rukou vidle, aby vyčistila jednomu z koní box, a přistavil kolečko na hnůj. Kůň byl zvědavý, co se to ve stáji potlouká za nešiku, tak po Evě zvědavě otáčel hlavu.

Martin Evu poučil, že kydání se říká místování. „Místování je trefný název. Možná se mu tak říká proto, že když kydáte koni box, vidlemi vám ten hnůj místy takhle propadá zpátky na zem,“ komentovala, když se na několikátý pokus marně pokoušela dopravit vidlemi koňský exkrement do kolečka. Nakonec se ale dílo podařilo a kůň i Martin byli spokojení. Evu ještě čekalo vyvézt kolečko s hnojem ze stáje. Protože bylo všude kolem bahno, nebylo to nic jednoduchého.

Eva jela na koni poprvé v životě, a rovnou bez sedla.
Autor: FTV Prima
Panika v sedle

Za práci následovala odměna. Martin vzal Evu na projížďku. Troufl si posadit ji na koně bez sedla přesto, že Eva na koni jela pořádně poprvé v životě. „Na projížďku jsem se těšila, ale taky se trochu bála. Z koní mám velký respekt, jsou to ohromná a moc chytrá zvířata. Před Martinem jsem si nechtěla uříznout ostudu, ale kdyby tu nebyl, asi bych trochu panikařila,“ přiznala Eva.

„Eva je suverénka, s kydáním si poradila skvěle, je vidět, že se manuální práce nebojí. Troufám si říct, že mám na lidi čuch. Poznal jsem, že Eva jízdu bez sedla zvládne. A že to není lehké. Navíc jsme na koních i popoběhli, ale přesto se držela a nespadla. Je šikovná a navíc vtipná. Jako brigádníka bych ji bral hned,“ zhodnotil Eviny schopnosti Martin Kraus.

To vše Eva podnikla kvůli natáčení pořadu TOP STAR magazín, který uvidíte už ve středu 10. dubna ve 21.45 na Prima family.