Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Z popové princezny feťačkou: Tak šel čas s Britney Spears!

15. února 2013 | 06:00

Málokterá celebrita prošla tolika šílenými proměnami jako Britney Spears. Vzpomínali jsme na to, jak se líbala s Madonnou, oholila si hlavu, útočila na fotografy... I jak se vrátila na výsluní!

Všechno začalo v 90. letech, kdy se agenti v new Yorku rozhodli vtyvořit z mississippské rodačky a absolventky taneční školy popovou ikonu. Co bylo dál?

1998

Sedmnáctiletá Britney proráží se singlem ...Baby One More Time. Je v rádiu i na MTV. Ve videoklipu si hraje na sexy školačku, zpívá "oh baby baby, udělala bych pro tebe všechno" a je trnem v oku amerických rodičů.

2000

Britney už dobyla i Evropu a získala dvě nominace na cenu Grammy. Vydává druhé album s titulní písní Oops! I Did It Again, které se prodá ve více než 24 milionech kopií. Plní i stránky bulváru, zejména díky vztahu s Justinem Timberlakem.

2002

Pro Britney to není šťastné období. Rozchází se s Justinem, otevírá restauraci, která záhy zkrachuje, její nové singly přijímají hůř jak posluchači, tak kritici.

2003

Zpěvačka zažívá první z mnoha comebacků, tak typických pro její kariéru. Na cenách MTV se vášnivě líbá s kolegyní Madonnou a časopis Forbes ji vyhlašuje za celebritu roku.

2003: Slavný polibek s Madonnou.
Autor: Profimedia.cz, EPA, Reuters, SCAN

2004

Rok svateb: 3. ledna se Britney Spears vdává v Las Vegas za kamaráda z dětství - jen proto, aby za 2 dny jepičí manželství anulovali. "Ten pravý" sňatek zažívá Britney už v září s tanečníkem Kevinem Federlinem.

2005

Narodí se jim syn Sean Preston. Druhý syn Jayden James přichází na svět o rok později, ale brzy poté se Britney s Kevinem rozvádí.

2007

Britney šílí! Paří, pije alkohol a údajně i bere amfetaminy. 24 hodin stráví na detoxu, aby z něj následně utekla, v kadeřnickém salonu v Malibu si oholila vlasy a nechala se tetovat.

2007: Slavný útok deštníkem na fotografy.
Autor: Profimedia.cz

V únoru jsou děti svěřeny do péče Kevinovi a Britney je pronásleduje před jeho dům. Když si všimne, že ji fotí paparazzi, napadne je holohlavá zpěvačka deštníkem.

Po měsíci na detoxu se snaží zase fungovat jako matka i jako zpěvačka, ale po řízení bez průkazu jí hrozí rok vězení. Ani pracovně se jí nedaří: na koncertech je opilá, zfetovaná a zpívá jen na playback.

2008

Britney se vrací! Hraje epizodní roli v seriálu Jak jsem poznal vaši matku, vydává album Circus s hity Womanizer a Toxic - a svět ji zase zbožňuje.

2011

2013: Britney vypadá spokojeně. Ale jak je to doopravdy?
Autor: Profimedia.cz

Také další LP Femme Fatale má obrovský úspěch. Britney přímo září, chodí s hercem Jamesem Trawickem a na cenách MTV s ní flirtuje i Lady Gaga převlečená za muže.

2012

Britney si užívá popularitu nově i jako porotkyně v americkém X Factoru. kromě toho hostuje v seriálu Glee a spolupracuje s rapperem will.i.amem.

2013

Britney pracuje na novém albu, ale zároveň se objevuje na veřejnosti s rozmazaným make-upem a okousanými nehty. Skončí jako hudební legenda, nebo jako neurotická troska? Nechme se překvapit...

Autor: mab