Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ošklivé krásky! Proboha, tohle jsou nejžádanější modelky světa!?

8. ledna 2013 | 10:30

Neuvěřitelné! Při pohledu na ně si nejspíš pomyslíte, že příroda k těmhle "chudinkám" nebyla příliš štědrá. Jste však na omylu. Tyhle "krásky" totiž patří mezi nejžádanější světové modelky.

Lily Cole (25)

Britské modelce s bezvýrazným kulatým obličejem posetým pihami a zrzavými vlasy se daří snad vše, co se jí zamane. Je úspěšná v modelingu, hrála v několika filmech, chodila s Judem Law, je výborná studentka a ještě má vlastní značku oblečení.

Několikrát se objevila na titulní stránce Vogue, pracovala na kampaních pro značky Chanel, Hermés, Moschino nebo Longchamp. V roce 2004 získala ocenění 'Model of the Year'. Stala se tváří kosmetiky Rimmel společně s Kate Moss a také modelkou pro Marks and Spencer.

lily cole
Autor: profimedia.cz, Rimmel

Cara Delevingne (20)

Mladičké britské modelce s výrazným obočím a kočičíma očima se podařilo téměř nemožné. Stala se tváří jedné z proslulých luxusních značek - Burberry. Žádaná je ale i na mole. Chodí přehlídky pro Jasona Wu, Oscara de la Rentu, Dolce & Gabbana a samozřejmě Burberry.

Odborníci tvrdí, že Cara je budoucí supermodelkou a jednou z nejlepších britských modelek současnosti. Potvrdilo to i vyhlášení kategorie Modelka roku na udílení britských módních cen - British Fashion Awards - na konci listopadu loňského roku.

"Není to typická modelka, nesplňuje takový ten výškový standart 180 cm. Ale Kate Moss také ne," říká editorka časopisu Vogue Rosie Vogel. "Ale to, co jí chybí v centimetrech, nahrazuje sebevědomím," dodává.

cara delevingne
Autor: Twitter.com, Burberry

Lara Stone (29)

Holandská kráska byla jednou z prvních, které porušily pravidla vzhledu modelek, ať už svou vnadnou postavou, mezerou mezi předními zuby nebo masivními rty. Tím také otevřela dveře do světa modelingu jiným dívkám, které vybočovaly z řady svou neobvyklostí.

Modelka byla jmenována britským časopisem GQ Ženou roku 2011. Cestou na vrchol porazila alkoholismus i dosavadní měřítka krásy. A získala dominantní roli na přehlídkových molech, v kampaních největších značek a na obálkách nejznámějších časopisů na světě.

lara stone
Autor: Twitter.com, Calvin Klein