Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

5 celebrit, které tloustnou a hubnou za miliony!

2. dubna 2012 | 14:10

Hubnout, tloustnout, nabírat svalovou hmotu. Tyhle všechny oběti musí filmoví herci obětovat svojí roli. Nejznámějším případem je asi Renée Zelweger, která díky roli v Deníku Bridget Jones musela přibrat neuvěřitelných 14 kilo!

 Kolik z vás by si nechalo zaplatit 429 milionů za to, aby jste ztloustli o 14 kilo? Všichni? Zřejmě ano. I když je tloustnutí daleko horší, protože nabytá kila se daleko hůře shazují, přesto je finanční odměna za tuto "oběť" velmi příjemná.

 Renée Zellweger (41) - Deník Bridget Jones
Renée Zellweger
Autor: Profimedia.cz,

 Snad nejznámější případ herečky, která musela díky své roli přijít o své dokonalé křivky je Renée Zellweger. Tvůrci filmu si ji vybrali hlavně pro její (tehdy) dokonale ženskou postavu. 14 kilo herečka přibrala neustálým pojídáním koblih a sýrové pizzy. Po skončení filmu ovšem nasadila drastickou dietu a shodila daleko více, než přibrala - až 20 kilogramů! Dlouho jí to ovšem nevydrželo. Film měl obrovský úspěch a herečku čekalo další tloustnutí, kvůli natáčení pokračování veleúspěšného filmu. Za druhý díl Bridget Jonesové: S rozumem v koncích (2004) ovšem inkasovala krásných 429 milionů Kč, »přibírací bonus« (za kilo navíc 2 miliony korun) v celkové výši 28 milionů pro ni byl tedy jen příjemným kapesným...

 Julie Roberts (45) - Jíst, meditovat, milovat

Julia Roberts
Autor: Profimedia.cz,
Drama vypráví o příběhu ženy, která se pokusí najít sama sebe - mimo jiné také objevováním kulinářských skvostů Itálie. Americká herečka prý při natáčení italské části filmu přibrala pět kilogramů, což je pro hvězdu takového formátu celkem neobvyklé. "Dostali jsme se k místu, kde Liz jí pizzu, v osm ráno jsme dorazili na natáčení a já jsem den zahájila osmi kousky pizzy v 45 minutách," citovala herečku agentura AFP. "To, co je na ní vynikající, se sedmým kouskem poněkud ztrácí," poznamenala. Vypadat i s pěti kily váhy navíc jako Julia? To by se nám líbilo.

 Charlize Theron (35) - Zrůda

Charlize Theron prošla neuvěřitelnou změnou. Kvůli roli masové vražedkyně, která byla popravena v roce 2002 na Floridě, se změnila k nepoznání
Autor: Profimedia.cz,

Charlize Theron hrála roli sériové vražedkyně ve filmu Zrůda Aileen Wuornos. Herečka musela ztloustnout 15 kilo během pouhých 3 měsíců tím, že jedla chipsy. Scenáristka a režisérka Patty Jenkinsová zpracovala v psychologickém kriminálním dramatu Zrůda kauzu prostitutky Aileen Wuornosové (1956-2002), která zabíjela v letech 1989-90 na Floridě. Byla podezřelá nejméně ze sedmi vražd, ze šesti byla obviněna a za čtyři vraždy byla v roce 1992 odsouzena k trestu smrti, jenž byl vykonán o deset let později. Filmařka mimo jiné vycházela i z dopisů, které odsouzená žena napsala ve vězení a které jí sama poskytla. Charlize dostala za roli Oskara.

 Hilary Swank (34) - Million dollar baby

Hilary Swank
Autor: Profimedia.cz,

Film režiséra Clinta Eastwooda, který si v něm i sám zahrál má velmi silný motiv. Eastwoodovy snímky charakterizuje autorova tvář. Je v nich tvrdost a smutek, ale prostupuje jimi i nezničitelná a žhavá srdečnost. Hilary kvůli roli drsné boxerky pila vaječné bílky, proteinové drinky a jedla ryby. Herečka pro tuto roli nabrala pět kilo svalové hmoty. A taky dostala Oskara.

Natalie Portman (31) - Black Swan
Natalie Portman
Autor: Profimedia.cz

 U drobné a štíhlé Natalie si jen stěží dovedeme představit, jak by mohla ještě více shodit. Kvůli roli ve filmovém trháku, psychologickému thrilleru Černá labuť, ale musela shodit neuvěřitelných 9 kilo. Portman chodila na intenzívní kurzy baletu, náročné tréninky a několikrát týdně plavala. Cvičení pro její roli jí zabralo až pět hodin denně. Byla to obrovská výzva, která se jí ale stokrát vyplatila. Za roli křehké baletky dostala Oskara.

 

Autor: ema