Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zpověď modelky: Heroin brala od 14, trpěla anorexií

13. října 2011 | 14:59

Američanka Jaime King (32) se v devadesátých letech živila jako modelka. S kariérou začala už ve čtrnácti. Po letech přiznala, že byla posedlá štíhlostí a vzhledem. Chtěla stále vypadat jako malá holčička. A dokonce už tehdy brala drogy.

V devadesátých letech, kdy byla Jamie žádaná modelka, byl velký hit velmi hubené modelky. King prý byla doslova posedlá obvodem svého pasu. Musel být 51 centimetrů.

Ve čtrnácti letech začala být závislá na drogách. V roce 1997 zemřel její přítel, fotograf David Sorrenti. Přestaly mu fungovat plíce kvůli braní heroinu. To jí bylo devatenáct let. Šla do odvykací léčebny, aby se zbavila závislostí na heroinu a alkoholu.

Pomohlo jí manželství

S váhou má problémy dodnes. Říká o sobě, že jí jako ptáček. Uzobává oříšky, kousne si do sendviče, zamlsá si na preclíkách v čokoládě... "Vyrostla jsem v Hollywoodu. Dlouhá léta jsem měla pocit, že musím stále vypadat na 14. Měla jsem představu, že při výšce 174 centimetrů musím vážit 53,5 kilogramů," svěřila se americkému magazínu Life and Style herečka.

Jamie, která hrála například ve filmech Sin City a Pearl Harbor si v roce 2007 vzala kolegu, herce Kyla Newmana (35). Vztah s ním zahladil ošklivé vzpomínky na bolestnou a divokou minulost.

Autor: INT, mivr