Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Stýská se vám po Hře o trůny? Na obrazovky míří Zaklínač! Proč byste ho měli znát?

Video se připravuje ...
The Witcher: První oficiální teaser je tady!
VIDEO: Netflix/YOutube
9. srpna 2019 | 08:00

Chybí vám na obrazovkách fantasy sága plná krutého a neúprosného "středověkého" života? Počkejte si na Zaklínače. Tento velmi očekávaný seriál z dílny Netflixu se totiž nezadržitelně blíží. A tvůrci slibují, že bude stát za to. Víte ale, o čem seriál bude?

Předlohou seriálového Zaklínače a také tří počítačových her s názvem Witcher jsou povídky a sága polského autora Andrzeje Sapkowského (70). Pro české publikum osud zaklínače Geralta není žádnou novinkou, povídky u nás vyšly poprvé v roce 1993, ale pravdou je, že až díky počítačovým hrám si tento geniální příběh získal celosvětovou (a zaslouženou) popularitu.

Pokud jste knižní předlohu ještě nečetli, určitě to před seriálem napravte. Okřídlené "knížka byla lepší" bude i v tomto případě platit stejně, jako tomu bylo u Harryho Pottera nebo právě u Hry o trůny. Musíte si ale pospíšit, podle Netflixu má mít seriál premiéru už koncem letošního roku.

Pokud vás čtení nebaví, je ideální variantou audiokniha. Kompletní ságu o zaklínači, tedy všech pět knižních dílů, namluvil herec Martin Finger a chraplavý temný hlas, který propůjčil Geraltovi, vás velmi rychle přenese do té správné atmosféry. Přesvědčte se sami a pusťte si ukázku.

Audioknihu o zaklínači koupíte ZDE >>>

Přestože Geralt je v knižní předloze často nazýván mutantem a proměněncem, ke kterému ostatní přistupují často se strachem a odporem, tvůrci se rozhodli obsadit roli zaklínače "mužem z oceli" – Henry Cavillem (36), představitelem filmového Supermana. No, na plátně musí všechno vypadat lépe a krásněji než v naší fantazii.

Skalní fanoušci knih a počítačových her se ohledně seriálu bojí, jestli dokáže naplnit jejich představy. Jedno je ale jisté už teď – po HBO a Hře o trůny zjevně přebírá štafetu velkolepé fantasy Netflix. Jestli na jeho konci bude publikum stejně zklamané jako právě u Hry o trůny, to se musíme nechat překvapit.

Autor: red