Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Sexy detektivové útočí! České seriály jsou jich plné. Který se líbí vám?

  • Tito detektivové vás připoutají k televizní obrazovce.
    28. září 2015 | 06:00

    Kriminální seriály, které diváka vtáhnou do světa zločinu i policistů, si oblíbili diváci nejen ve světě, ale i v Česku. Všemi těmi Kriminálkami Las Vegas, Policií New York i Kobrou 11 jsme už ale přesyceni. Není proto divu, že preferujeme vlastní produkci. Navíc jsou naše seriály plné krásných mužů. Který z nich je vaším favoritem?

  • Labyrint: major Michal Remeš

    ...
    Autor: archiv ČT

    Šéfa vyšetřovacího týmu si v seriálu Labyrint zahrál Jiří Langmajer. Remeš je zralý a velmi zkušený policista, profesionál s chladnou hlavou za jakýchkoli okolností. Důsledný analytik, na druhou stranu citlivý a lehce nedůvěřivý vůči ženám.

    "Major Remeš je fajn chlapík, tím jsme si blízcí. Na rozdíl od postavy Standy Majera, který je vykonavatelem, on je mozkem vyšetřování. Moje role byla náročná svým rozsahem, ne fyzicky. Při natáčení detektivky se herec dostává do situací, které nemusí být vždy příjemné, jako je třeba setkání tváří v tvář smrti a násilí, natáčení v pitevně a podobně," přibližuje svou postavu Jiří Langmajer.

  • Místo zločinu Plzeň: šéf plzeňské kriminálky

    ...
    Autor: archiv ČT

    Dalším z charismatických kriminalistů, se kterými se setkáváme na obrazovce jen pár týdnů, je Lukáš Vaculík. Ten spolu s dalšími dvěma vyšetřovateli, které si zahráli Martin Stránský a Jan Zadražil, bojuje s kriminalitou na Plzeňsku.

    "Každý ten případ je odlišný, jednou je vrahem sadista, jindy se objeví stíny dávné minulosti nebo se nacházejí další a další podezřelí. Máme tam městské i vesnické případy a všechna roční období. Chtěl jsem, aby to bylo pestré a proměnlivé," říká režisér Jan Hřebejk.

  • Labyrint: detektiv Dan Grossmann

    ...
    Autor: archiv ČT

    Sympatický herec Stanislav Majer ztvárnil drsňáka, který hraje toho "zlejšího policajta z dvojice hodný a zlý" – "hodnější" je Remeš. Vtipálek, lehce cholerický, pragmatický policista, pro kterého je zákon alfou a omegou všeho. I přes svou roli v zaměstnání je to ale milující manžel a otec.

     

    "Grossmann, kterého hraji, je takový klasický detektivní vlčák, který díky své práci nemá moc času na rodinu. Ale je to sympaťák, kvůli kterému jsem absolvoval i speciální výcvik vykopávání dveří a držení pistole," říká o své roli Stanislav Majer.

  • Kriminálka Anděl: kapitán Tomáš Benkovský

    ...
    Autor: archiv TV NOVA

    Chytrého a talentovaného muže uhlazených rysů, který dokáže v životě zdolávat různá úskalí, si zahrál David Švehlík. Benkovský je člověk, který si vždycky jde za svým, ale jen v tom dobrém slova smyslu. Navíc se rychle učí a v práci rád zkouší nové věci. Je sympaticky dokonalý, vnímavý k okolí a ženy ho milují.

     

    Ale i kapitán Benkovský má své chyby. Občas zbytečně moc prosazuje svůj názor a názory ostatních mu připadají ne tak propracované. Snad i proto se šéfem kriminálky místo majora Tomečka nakonec nestal on.

  • Vraždy v kruhu: major Marián Holina

    ...
    Autor: archiv ČT

    Hlavním hrdinou seriálu České televize s názvem Vraždy v kruhu je Ivan Trojan. Úspěšný seriál, který se řadí k detektivkám klasického společensko-psychologického charakteru, nepřináší divoké střílečky ani chladnou analytickou práci laboratoří, souhru širokého týmu neosobních kriminalistů, ale především silnou osobnost hlavní postavy – majora Holiny.

     

    Sám Ivan Trojan o své postavě prohlásil: "Holina je inteligentní chlapík, který si umí dávat věci do souvislostí a oplývá velkým talentem pro policejní profesi. Důležité pro něj je, že nerad prohrává a má vůli věci dotahovat do konce. Zároveň jsou v něm ale určitá svobodomyslnost a nadhled."

Diskuse ke článku
.