Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Seriál Labyrint dnes začíná! Seznamte se se sympatickými detektivy

  • 31. srpna 2015 | 06:00

    Všichni, kteří milují kriminální příběhy s mysteriózní atmosférou, se mohou těšit na nový sedmidílný seriál režiséra Jiřího Stracha. Alfou a omegou celého příběhu se stane známý obraz Poslední soud od Hieronyma Boshe. Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučicích praktik a jehož tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně podle tohoto obrazu, rozpoutá napínavou policejní honbu za sadistickým pachatelem. Případu se ujímá tým zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů.

  • Major Michal Remeš

    Major Michal Remeš
    Autor: archiv ČT

    Šéfa vyšetřovacího týmu si zahrál Jiří Langmajer. Remeš je zralý a velmi zkušený policista, profesionál s chladnou hlavou za jakýchkoli okolností. Důsledný analytik, na druhou stranu citlivý a lehce nedůvěřivý vůči ženám.

     

    "Major Remeš je fajn chlapík, tím jsme si blízcí. Na rozdíl od postavy Standy Majera, který je vykonavatelem, on je mozkem vyšetřování. Moje role byla náročná svým rozsahem, ne fyzicky. Při natáčení detektivky se herec dostává do situací, které nemusí být vždy příjemné, jako je třeba setkání tváří v tvář se smrtí a násilím, natáčení v pitevně a podobně," přibližuje svou postavu Jiří Langmajer.

  • Detektiv Dan Grossmann

    Detektiv Dan Grossmann
    Autor: archiv ČT
    Sympatický herec Stanislav Majer ztvárnil drsňáka, který hraje toho "zlejšího policajta z dvojice hodný a zlý" – "hodnější" je Remeš. Vtipálek, lehce cholerický, pragmatický policista, pro kterého je zákon alfou a omegou všeho. I přes svou roli v zaměstnání je to ale milující manžel a otec.

     

    "Grossmann, kterého hraji, je takový klasický detektivní vlčák, který díky své práci nemá moc času na rodinu. Ale je to sympaťák, kvůli kterému jsem absolvoval i speciální výcvik vykopávání dveří a držení pistole," říká o své roli Stanislav Majer.

  • Kriminalistka Tamara Hrónská

    Kriminalistka Tamara Hrónská
    Autor: archiv ČT
    Roli kriminalistky s tvrdohlavou povahou dostala slovenská herečka Zuzana Kanócz. Policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků mívá problematický vztah s nadřízenými, především muži. A s těmi i v soukromém životě. Je to sólistka a do všeho jde navzdory varováním.

     

    "Role Tamary mi byla sympatická od začátku, a to svou bojovností, přímostí, skrytým humorem, houževnatostí a inteligencí. V neustálém napětí jsem byla už při čtení scénáře, což bylo možná podpořené i tím, že jsem se už skoro dva roky věnovala pouze svému synovi Lucasovi, se kterým jsem prožívala jen velmi milé a něžné věci. Brutalita příběhu mě pak zasáhla a našly se i pasáže, u kterých jsem se skutečně bála. Až jsem si sama před sebou připadala směšně," říká Zuzana Kanócz.

  • Policisté Petr a Irena

    Policista Petr
    Autor: archiv ČT
    Kolegy na nižším stupni v hierarchii základního vyšetřovatelského týmu ztvárnili Pavel Batěk a Zuzana Kajnarová Říčařová. Oba sice působí dojmem "podržtašek" pro Remeše i Grossmanna, ve skutečnosti jsou ale pro celé vyšetřování velmi důležitou oporou.

     

    "Hraji mladou, méně zkušenou členku vyšetřovacího týmu detektivů, která se během tohoto případu hodně naučí," říká o své roli Zuzana Kajnarová Říčařová a doplňuje: "Náročné bylo běhat půl dne po refýži na nádraží v Tišnově a honit zloduchy. Labyrint má velice poutavě napsaný scénář. Rituální vražda, jejímž vyšetřováním celý příběh začíná, je pro diváka, alespoň myslím, velmi přitažlivé téma. Nese v sobě tajemství a mystiku, čímž dodá dobře napsané detektivce ještě větší grády."

     

    "Scénář Labyrintu mě zaujal opravdu promyšleným zločinem, v jehož labyrintu indicií se detektivové, čtenář a věřím, že i divák, neustále ztrácejí a zase nacházejí. Než dojde k překvapivému rozuzlení," dodává Pavel Batěk.

  • Ředitel Petr Oliva

    Ředitel Petr Oliva
    Autor: Dana Kolářová
    Ředitele jihomoravské kriminálky, skeptika, který má většinou dopředu strach z toho, co na výsledky práce řeknou novináři nebo jeho šéfové, tedy ministři, starosta, hejtman a spol., skvěle ztvárnil Miroslav Donutil. Jako šéf umí své podřízené seřvat, ale také podržet.

Klíčová slova:  vip, seriál, Labyrint, kriminálka, detektivové
Diskuse ke článku
.