Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

5 nových českých seriálů, na které se už teď můžete těšit

  • 17. srpna 2015 | 06:00

    Milovníci seriálů z české produkce se přes léto museli spokojit jen s reprízami. I když i ty potěšily. Už brzy se však diváci mohou těšit na zbrusu nové seriály. Na podzim totiž televize představí hned několik novinek. Na své si přijdou příznivci kriminalistiky, lékařského prostředí i dobrého humoru.

  • Labyrint

    Labyrint
    Autor: archiv ČT
    Nový sedmidílný detektivní seriál se podle režiséra Jiřího Stracha bude zamlouvat především těm, kteří mají rádi kriminální příběhy s mysteriózní atmosférou. Najít cestu ven ze spletitého případu se pokusí mordparta ve složení Jiří Langmajer, Stanislav Majer a Pavel Batěk. Vedle nich se v příběhu objeví také Zuzana Kanócz, Zuzana Kajnarová, Lukáš Hlavica, Miroslav Donutil či Lenka Vlasáková.

     

    "Síla scénáře u mysteriózního žánru leží vždycky v jeho napínavosti. V případě Labyrintu, kdy propojujeme současnost s tajemnou historií, jsem si téměř jistý, že když někdo uvidí jeden díl, nebude se moci dočkat dalšího," předpokládá Jiří Strach, který má s mysteriózními příběhy už celkem bohaté režisérské zkušenosti.

  • Rudyho má každý rád

    Rudyho má každý rád
    Autor: archiv ČT
    Pro další novinku si Česká televize "vypůjčila" americký sitcom Raymonda má každý rád. Pro českého Rudyho, stejně jako pro amerického Raymonda, platí, že ho má opravdu každý rád, ale i on se musí dennodenně vyrovnávat s manželským soužitím, sourozeneckou rivalitou i širokým příbuzenstvem. V tuzemském provedení komediálního seriálu diváci uvidí v hlavní roli Sašu Rašilova. Kromě něj se v české verzi objeví Jitka Schneiderová, David Novotný, Pavel Zedníček a Eva Holubová.

     

    Podle kreativního producenta Jana Šterna zapadnou Raymondovy příhody dobře i do českého prostředí. "Odrážejí totiž situaci typickou pro mnoho českých rodin: rodiče se v domácnostech svých dětí chovají jako doma a bývají až přehnaně starostliví. Diváci se proto do kůže Raymonda alias Rudyho jistě rychle vcítí. Věřím, že si Rudyho i s celou jeho rodinou oblíbí," přeje si.

  • Přístav

    Přístav
    Autor: archiv TV Prima

     

    A nezahálela ani televize Prima. Ta si pro vás na podzim připravila zbrusu novou, hvězdně obsazenou seriálovou novinku Přístav. Poutavé vyprávění o životě v jedné osadě na břehu řeky, kterému rozhodně nechybějí nadhled a humor.

     

    "Jedná se o pohodový seriál z chatařského prostředí, který nabídne spoustu humorných situací, slunce, vody, léta a letních osudů mnoha postav. Věřím, že v něm diváci objeví jeho specifickou poetiku a zavzpomínají na své zážitky od vody," říká generální ředitel Primy Marek Singer.

     

    V hlavních rolích se představí celá plejáda předních českých herců: Martin Dejdar, Vanda Hybnerová, Filip Blažek, Jitka Schneiderová, Martin Zounar, Petr Čtvrtníček, Kateřina Kaira Hrachovcová, Pavel Řezníček, Norbert Lichý a celá řada dalších.

  • Místo zločinu Plzeň

    Místo zločinu Plzeň
    Autor: archiv ČT
    Dalším premiérovým seriálem České televize je pak Místo zločinu Plzeň režiséra Jana Hřebejka, který už má za sebou úspěšný detektivní seriál Případ pro exorcistu. Tentokrát budou s kriminalitou na Plzeňsku bojovat vyšetřovatelé Martin Stránský, Jan Zadražil a Lukáš Vaculík. Kromě ústřední trojice vyšetřovatelů uvidíte při detektivní práci také Vladimíra Kratinu, Bereniku Kohoutovou, Vladimíra Polívku nebo Báru Kodetovou coby soudní lékařku.

     

    "Vyšetřovatel Viktor Knap je něco jako medvěd. Takový ten balvan, který se může zdát možná i trošku neotesaný, ale o to je pak rovnější, čímž mám na mysli to, že nechodí kolem horké kaše, ale umí věci říkat na rovinu," prozradil na jednoho ze tří seriálových kriminalistů jeho představitel Martin Stránský.

  • Doktor Martin

    Doktor Martin
    Autor: archiv ČT
    Poslední novinkou je pak šestnáctidílný česko-slovenský lékařský seriál o svérázném lékaři na valašském venkově. Jako předloha mu posloužila stejnojmenná britská verze. Miroslav Donutil se v roli doktora Elingera, původně špičkového chirurga na specializovaném pracovišti v Praze, potýká s novou praxí obvoďáka. Zvyká si na nový životní styl v malém podhorském městečku a je vystaven každodenním střetům s místními. Vedle Miroslava Donutila se můžete těšit na Jitku Čvančarovou, Milana Kňažka, Janu Štěpánkovou nebo Emílii Vášáryovou.

     

    Lékařská zápletka je vyprávěná jako napínavý, někdy téměř detektivní případ, který Elinger vyřeší díky svým nadprůměrným schopnostem a inteligenci. Při řešení všech problémů – zdravotních i vztahových – se strohý a napohled arogantní doktor vždy nakonec ukáže jako člověk s dobrým srdcem a silným smyslem pro morálku.

     

    "Dělat venkovského doktora je spíše sociálně-psychologická práce než léčení opravdu složitých případů. Vše spočívá v komunikaci s lidmi, což doktorovi Martinovi právě nejde," říká o novém seriálu ČT jeho režisér Petr Zahrádka.

Diskuse ke článku
.