Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Oblíbené seriály nekončí: Co vás letos čeká v Ulici, Ordinaci a dalších

  • Kolem vztahů kadeřnice Simony bude zase pořádně živo.
    2. ledna 2015 | 06:00

    Většina seriálů sice po vánoční pauze odstartuje až za týden, ale my už teď víme, na jaké novinky se v nich můžete těšit. Pokračování oblíbených seriálů potěší všechny jejich fanoušky. Například v Ordinaci se dočkáte překvapení v podobě několika nových postav, které s dějem v nemocnici pořádně zamávají.

  • ČT1 - Vraždy v kruhu

    Vraždy v kruhu
    Autor: archiv ČT
    Hned v pondělí 5. ledna se fanoušci detektivek mohou těšit na premiéru nového televizního seriálu o neobvyklém odhalování zločinu. Vraždy v kruhu se chtějí přiřadit k detektivkám klasického společensko-psychologického charakteru. Nepřinesou divoké střílečky ani chladnou analytickou práci laboratoří, souhru širokého týmu neosobních kriminalistů, ale především silnou osobnost hlavní postavy – majora Holiny (Ivan Trojan).

     

    „Holina není drsňák, ale řídí se svou intuicí. Během své práce pochopil, že zločin vyrůstá stále ze stejného podhoubí, že je ve své rozmanitosti prostý," popisuje svého hrdinu spisovatelka a scenáristka Iva Procházková a dodává: „Úvahy o pohnutkách vraha ho v průběhu jeho profesní kariéry přivedly i k astrologii. Chápe ji jako psychologický rozbor osobnosti, a to mu pomáhá úspěšně sledovat stopy zločinu."

     

    Diváci spolu s vyšetřovateli zabrousí do všech možných zákoutí společenského i politického života. Hlavními postavami jsou kromě majora Mariána Holiny také jeho nejbližší spolupracovníci – poručík Diviš Mrštík (Marek Němec) a kapitán Rosťa Bor (Richard Krajčo). Společně v každém z dílů řeší jeden případ násilné smrti. Záhadné vraždy jsou navíc volně propojeny se znameními zvěrokruhu, jejichž podstatu pomáhá objasňovat Rosťova manželka Sabina (Hana Vagnerová). 

  • ČT - Případ pro exorcistu

    Případ pro exorcistu
    Autor: archiv ČT
    V neděli 11. ledna pak odstartuje třídílná televizní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice. „Případ pro exorcistu vypráví příběh o knězi Karasovi (Jan Budař), který se zamiluje do mladé učitelky Veroniky (Táňa Hlostová). Jeho životní plány a touhu opustit kněžský stav a oženit se však ukončí vražda jeho milované. Veroniku najdou uškrcenou přímo na oltáři v kostele. Vrah nebo vrazi ji mučili, znásilnili a na její tělo vypálili satanské znamení,“ přibližuje premisu projektu kreativní producent České televize Jan Štern.

     

    Vraždu začne vyšetřovat olomoucká kriminálka pod vedením komisařky Marie Výrové (Klára Melíšková) a jejího kolegy Pavla Mráze (Stanislav Majer). Oba se během vyšetřování budou muset potýkat s nevhodnými zásahy ze strany svého nadřízeného vrchního komisaře Vitouše (Miroslav Krobot), který je vůči církvi a církevním dogmatům silně předpojatý. Prosazuje, že vrahem Veroniky je sám kněz Karas, protože na ní praktikoval exorcismus a pokoušel se z ní vymítat ďábla.

  • NOVA - Ulice

    Ulice
    Autor: archiv TV NOVA
    Na pokračování příběhů svých oblíbených hrdinů ze seriálu Ulice se pak můžete těšit hned od pondělí 12. ledna. A rozhodně se bude na co dívat. Scenáristé si totiž pro vás připravili nové dramatické linky příběhu. Adriana Pešková se vydá hledat svého biologického otce a pořádně živo bude i kolem vztahů kadeřnice Simony, Oldy Farského a Světlany s Lumírem.
  • NOVA - Ordinace v růžové zahradě 2

    Herečka Kamila Kikinčuková jako sestřička Stela
    Autor: archiv TV NOVA
    V úterý 13. ledna pak s novým logem a znělkou opět odstartuje vaše oblíbená Ordinace. V seriálu se objeví hned několik nových postav v podání výborných herců Pavla Kikinčuka a Pavla Soukupa i Kamily Kikinčukové. Koho ztvární a na co se můžete těšit?

    Do kamenické nemocnice nastoupí ředitel Štěpán Hejduk (Pavel Kikinčuk) a v duchu rčení „nové koště dobře mete“ nastolí nové pořádky, které ovlivní životy mnohých jeho podřízených, zejména současného primáře Davida Suchého a jeho manželky Zdeny.

    Společně s Hejdukem nastoupí do nemocnice i jeho dcera Stela – zdravotní sestřička, která zamíchá s dějem kolem Kateřiny a Tomáše. Zajímavé je, že ji ztvární opravdová dcera Pavla Kikinčuka Kamila.

    Hanák se kvůli alkoholu, kterému opět podlehne, seznámí s bezdomovcem Cyrilem Kolihou, který z jeho života jen tak neodejde. V roli Cyrila byste herce Pavla Soukupa jen stěží poznali.

  • NOVA - Policie Modrava

    Policie Modrava
    Autor: archiv ČT
    Jako novinku pro jaro 2015 pak uvidíte premiérový kriminální seriál z prostředí nádherné šumavské přírody Policie Modrava. Hlavní hrdinkou je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V seriálu se objeví také Jaroslav Satoranský, Filip Tomsa, Jana Boušková a další.

Klíčová slova:  vip, seriál, co nového
Diskuse ke článku
.