Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Vánoční princezna Jenovéfa Boková: Hodně posiluju a mám ráda rybí tuk

5. prosince 2014 | 12:00

Role tak trochu netradiční princezny Lidunky se zhostila charizmatická Jenovéfa Boková (22). Její macechu si zahrála Tatiana Vilhelmová, která měla během natáčení lepší péči než Boková.

"Žárlila jsem na macechu, kterou hraje Táňa Vilhelmová. Tu totiž líčili hodinu a půl a dávali jí paruky a na mě měli jen půl hodiny," svěřila se představitelka princezny Lidunky z nové české pohádky Kdyby byly ryby. Tu si budete moci vychutnat na 1. svátek vánoční ve 20 hodin.

Čím jste v pohádce Kdyby byly ryby?

Je to překvapivé, ale hraju princeznu Lidunku, což je netypická princezna. Není to ta krasavice, která by se starala jen sama o sebe nebo měla komoří… Spíše ráda posiluje, chce být silná a má ráda rybí tuk. Takže trošku divná princezna.

Jenovéfa Boková uhranula Genzera nejspíš svýma velkýma očima
Autor: herminapress.cz
Jak se z normální holky "dělá" princezna?

Ona je právě taková civilní princezna. Režisér Prušinovský mi říkal, že to prostě musím hrát tak, jako bych to byla já.

Máte ráda pohádky? A co máte ráda právě na této pohádce?

Baví mě, že je úplně jiná než normální pohádky, je v ní sranda. Prušinovský má rád Monty Pythony, takže je to hodně podobné. Hrozně mě baví, že se humor nedělá jenom pro děti, ale i pro dospělé, takže to bude asi bavit všechny.

Kdyby byly ryby

Výpravná komediální pohádka se odehrává v Království tří rybníků, které postihla zlá kletba. Nadsmyslné bytosti (Rybodlak, Vodník, Polednice a Hejkal) odčarovaly ze zdejších rybníků všechny ryby, aby vytrestaly krále za to, že jim pro svou novou manželku, fintivou královnu Gabrielu, ukradl jasnozřivé Rybí oko. Zmizení ryb, hlavního domácího produktu království, postihlo většinu poddaných, kteří tak přišli o živnost, a proto se nyní bouří.

Nespokojená je i princezna Lidunka, která potřebuje rybí tuk, aby se jí správně vyrýsovaly svaly, dosáhla tak místního ideálu ženské krásy a podle tradice dokázala uzvednout svého nastávajícího.

Situace využije zloděj a podvodník Nikdáš, který se vetře na zámek a za pomoci kouzelného proutku, ukořistěného nadsmyslným bytostem, se chopí moci. Aby se ale mohl stát právoplatným vládcem celého království, musí nejen vrátit do rybníků ryby, ale také získat srdce princezny Lidunky a oženit se s ní.

Naštěstí se objeví mladý rybář Ludvík, který přijde na způsob, jak opět naplnit rybníky rybami, a překonat tak osudové prokletí celého království. S pomocí Rybodlaka se mu daří překonávat Nikdášova kouzla a také se zamilovat do princezny Lidunky. Ta totiž touží po skutečném zachránci, a ne sobeckém podvodníkovi Nikdášovi, kterému naletěli nejen na zámku, ale i v podzámčí.

Dokáže Ludvík, že právě on je ten pravý, kdo může zlomit věštbu nadsmyslných bytostí, zachránit království a stát se tím, kdo princezně „neva“ – tak, jak o tom mluví i sama věštba?