Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Svatby v Benátkách exkluzivně: Drama! Zlomená noha Potměšila zkomplikuje všem život

18. listopadu 2014 | 15:50

Osudným se mu stane traktor! Za volantem tohoto "silného" stroje Ladislava Potměšila coby Aloise Drozda v holinách a montérkách potkáte v primáckém seriálu Svatby v Benátkách často. Jenže tentokrát se z něj kvůli synovi zřítí a zůstane na zemi ležet se zlomenou nohou.

Alois Drozd se totiž rozčílí kvůli svému synovi a z traktoru spadne. V dalších dílech ho tedy uvidíme ležícího v posteli.  A nebyl by to vtipálek Alois, aby svého zranění nevyužil a svou ženu Libuši, kterou hraje Hana Gregorová, jako zdravý – nemocný pěkně neproháněl. Sádru na noze se mu snaží „odlehčit“ otec jeho vnuků José Pivoda (Pavel Řezníček) a pomaluje mu ji palmami a dalšími letními motivy.

Ladislav Potměšil má v roli Aloise za sebou už pár akčních obrazů. Zatímco například při scéně v hospodě, kdy na sebe s kolegou vzali židle, stačil jen dohled a odborná rada kaskadéra, tentokrát už kaskadér musel scénu natočit sám.

"Nemohl bych to točit sám, to už si ve svém věku nemůžu dovolit. Tak jsem jen na traktoru zakřičel, pak je střih, je vidět, jak padá kaskadér, a pak zase střih na mě, I když jsem mohl ležet v posteli, moc jsem si to neužíval. Museli mi nandávat sádru na nohu, což nic příjemného nebylo," směje se Ladislav Potměšil.

2043047:gallery:true:true