Pondělí 18. listopadu 2024
Svátek slaví Romana, zítra Alžběta
Oblačno, déšť 6°C

Cukrářka Veronika "Besky" Beskydiarová (31): S partnerem to vypadá na perfektní shodu

18. listopadu 2024 | 06:00

Cukrářka Veronika Beskydiarová alias Besky (31) říká, že vítězství v soutěži MasterChef 2021 jí změnilo život. Jak?

Její dortové kurzy jsou neustále vyprodané, obě kuchařky úspěšné a teď má na Nově pořad Ledničko, vyprávěj! Výčet výše uvedeného by mohl vypadat, že má štěstí. Mě ale vždycky bavila tím, že mnoho let dřela v kuchyni jako samouk. Sama se snažím v tomhle oboru vzdělávat, takže vím, co to obnáší. Není to o štěstí, ale o práci. Její božské dortové variace jsou důkazem. Přitom ona sama už málem přestávala věřit, že v gastronomii uspěje, a pak se ručičky osudové přízně otočily. 

Zaujalo mě, že jste se narodila v Norsku. Jak snášíte zimu?

Po extrémních teplotách v létě se vždy moc těším na chladnější období, ale na zimu méně. Sice jsem žila v Norsku do mých tří let, ale moc mě to neovlivnilo. 

VIDEO: Kuchař Přemek Forejt: Jsem rád, když mi někdo uvaří!

Video se připravuje ...
Kuchař Přemek Forejt: Jsem rád, když mi někdo uvaří! • VIDEO: David Turek, Daniel Kristl

Vidíte a já si myslela, že mi prozradíte, jaké jsou Vánoce ve Skandinávii. Na fotkách působí vždy idylicky…

To vás zklamu. Nevím, musím se zeptat rodičů, tatínek tam žil 15 let, takže to má v krvi. Ale já mám moc ráda naše typické česko-slovenské Vánoce, neměnila bych.

Tohle období už za chvíli přijde. Co speciálního pečete?

Posledních pár Vánoc jsem byla v takovém pracovním tempu, že jsem byla ráda, že můžu vypnout při tvoření klasických vanilkových rohlíčků, které miluju. Příliš v tomhle období v kuchyni neexperimentuju, ráda se držím tradic a atmosféry, která pro mě hodně znamená. 

Co jste vlastně upekla či uvařila jako vůbec první?

Prvotiny většinou nikdy nejsou na chválení, a já nejsem výjimka. Moje první jídlo, které jsem „uvařila“, byly těstoviny ze sáčku, a to mi mohlo být čtrnáct patnáct let. Pečení na tom nebylo o moc lepší, i když tam jsem to „povýšila“ na tvarohovou buchtu, která byla hezky nazdobená, ale nedala se jíst. Takže moje kuchařské začátky byly opravdu začátky.

Máte vystudovaný marketing, kde jste do MasterChefa pracovala?

Po vysoké škole jsem působila jako account manager, tedy na pozici zodpovědné řízením prodeje a vztahů se zákazníky, zkoušela jsem podnikat a taky jsem dělala externě pro jednu marketingovou firmu. Tyhle dva roky byly pro mě důležité, protože jsem se snažila najít, co mě baví. Všechno se týkalo toho, co jsem vystudovala. Až díky MasterChefovi jsem nakonec našla to pravé. 

Vyhrála jste před třemi lety, živí vás tedy kuchařské umění?

Naštěstí mám mnoho pracovních aktivit, které tvoří moje živobytí. Jsou to cukrářské kurzy, firemní nebo veřejné akce, na kterých vystupuju. Také tvořím obsah na sociálních sítích, anebo účinkuji v televizi. 

Stala jste se známou osobu. Jaké to je?

Každý den pracuju a buduju to, co jsem si vysnila. Vítězství mi dalo vstupenku do světa, který je krásný, pestrý, ale i nekompromisní, proto je potřeba do toho dávat sto procent. Já miluju výzvy, a proto se snažím ukázat, že všechno se dá, když člověk chce. 

Dva roky máte za partnera známého herce Adama Vaculu. Jaké bylo první rande?

Byla to prostě láska na první pohled. Samozřejmě to, že jsme oba z „podobného“ kreativního světa ve smyslu, že nám není cizí natáčení a oba víme, co to obnáší, tak je to skvělá přidaná hodnota do vztahu. První rande bylo krásné, v jedné příjemné restauraci na Malé Straně. 

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Autor: Blanka Kubíčková
Video se připravuje ...