Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Herečka Anna Šišková (63): Muži by měli obdivovat schopné ženy!

24. března 2024 | 14:07

Charismatická herečka, kterou máte možná v paměti zafixovanou ze seriálů Místo v životě nebo Letiště, má neuvěřitelně napilno. Věčně přejíždí česko-slovenské hranice. Točí a hraje hned na několika divadelních scénách.

I proto zatím nemá na jediného vnoučka tolik času, kolik by si přála. Každopádně ho umí pořádně rozmazlovat. Až jí to dcera vytýká. Jaké má Anna největší přání? A proč v jejím srdci není místo na nenávist?

Nějak mi nejde přes pusu, že jste vlastně zahraniční herečka, vnímám vás jako tu „naši“, už proto, že jste toho v České republice tolik natočila, žila tady… Kde máte teď zapuštěné kořeny víc?

To jsem ráda, že mě tak vnímáte, protože přesně tak se i já cítím. Teď sice častěji pobývám v Bratislavě, protože tam víc hraji a točím, ale v Praze mám párkrát do měsíce představení v divadle Studio DVA.

VIDEO: Jak bydlí první česká Popelka Eva Hrušková s manželem Janem Přeučilem?

Video se připravuje ...
Jak bydlí první česká Popelka Eva Hrušková s manželem Janem Přeučilem? • VIDEO: Videohub

Mezi oběma zeměmi ale pendlujete asi docela často i kvůli dětem a vnoučatům, že? Na co se k „nám“ pokaždé nejvíc těšíte?

Do Prahy opravdu nejčastěji jezdím hrát hlavně divadlo, takže se hodně těším na svoje kolegy a přátelé. A když náhodou není dcera Terezka v New Yorku, pak se samozřejmě nemůžu dočkat hlavně jí. Máme rády procházky starou Prahou.

Rozdělení země na dvě před více než třiceti lety jste vnímala jak? Prý vás to hodně mrzelo a obrečela jste to.

Ano, plakala jsem. Můj bratr s rodinou žil v Čechách a měli jsme pocit, že nám byla sebraná naše Československá republika. Teď jsme – obě země – v Evropské unii, tak jsme naštěstí zase spolu. Propojení jsme i kulturně, točíme společně filmy, hrajeme v divadlech

Proč k tomu podle vás raději nemělo ani dojít? Přece jen cítím ve vašem vyjádření jistou nostalgii.

Kdyby bylo referendum, lidé by si to rozdělaní nevybrali.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Autor: Kateřina Pokorná
Video se připravuje ...