Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Markéta Děrgelová: Od dětství jsem závislá na sportu!

Video se připravuje ...
8. června 2023 | 06:00

Herečka je jednou z hvězd letošních Letních shakespearovských slavností. V nové hře Jak se vám líbí si zahraje sestřenici Rosalindy, na které je existenčně závislá. Na tiskové konferenci, která proběhla na Nejvyšším purkrabství Pražského hradu, kam se divadelní slavnosti po šesti letech vracejí, nám Markéta prozradila své osobní závislosti.

Hra je především o lásce, která je i pro herečku velmi důležitá. Jak sama ale říká, nic se nemá přehánět. „Já si myslím, že je důležité, aby člověk neztratil sám sebe. A dokud jsme sebevědomí a dokud máme svou důstojnost, tak je to v pořádku. Jakmile se začneme v tomhle ztrácet a začneme si šlapat po vlastní důstojnosti, tak je něco špatně,“ řekla představitelka Célie s tím, že sama má naštěstí po boku svého manžela, herce Patrika Děrgela, a svůj život pod kontrolou.

Když si urve čas sama pro sebe, tak se věnuje hlavně sportům. „Já hodně sportuju, protože jsem na tom závislá už od dětství. Taky to potřebuju, abych byla příjemná manželka, a pak tak nějak jsem ráda, když si můžu třeba zajít do kavárny, jenom tak si sednout. To už se mi teda dlouho nestalo, ale možná to dneska udělám,“ prozradila herečka, která se věnuje sportu kvůli fyzičce i lepší náladě. „Vyplavuju ze sebe vždycky negativní energii, kterou potřebuju nějak zpracovat, tak mi to pomáhá ji vyfiltrovat a uvědomit si, co je podstatné,“ dodala.

Ve volném čase se pak věnuje hlavně dětem – synovi Vavřincovi (6) a dceři Miře (1,5). „Vedeme ke sportu i děti, snažíme se, ale zároveň bych je do toho nechtěla ždímat na sílu… My budeme rádi, když si děti najdou něco, co je baví, a ať klidně dělají všechno, a jestli jim to pak všechno vypadne, nebo jim něco z toho zůstane – tak to bude skvělé, ale nic nepreferujeme. Manžel si samozřejmě dělá legraci, že budeme mít golfistu nebo tenistku a podobně, protože chce z toho těžit, ale to jsou takové legrace,“ řekla Markéta.

Kam se letos chystají na dovolenou a co dalšího Markéta Děrgelová prozradila? To se dozvíte ve video rozhovoru.

Autor: Štěpánka Bínová
Video se připravuje ...