Celá září a dovede vás ve vteřině nakazit úsměvem. Optimismus Hanka neztratila ani ve chvíli, kdy ji loni potrápila kyčel a musela nuceně strávit půlkulaté narozeniny v nemocnici na jednotce intenzivní péče. Tam zpívat nemohla, ale s o to větší vervou se pustila do psaní, respektive rozšíření původní kuchařky U stolu s Hankou Křížkovou, která je nadupaná nejen rodinnými recepty.
Jídlo je vaše vášeň?
Ani ne, považuji ho spíš za milé zpestření života. Ač jsem vydala kuchařku, vaření mým koníčkem opravdu není. Ale moc ráda hostím kamarády.
Jak se Hance Křížkové podařilo zhubnout o 16 kilogramů? Podívejte se na video:
Co je váš majstrštyk?
Kuřecí salát s celerem. To ode mě všichni chtějí na všechny oslavy. A pak cukroví – marokánky na Vánoce.Ty peču pro spoustu přátel řadu let, mám jich celý seznam, příliv nových zájemců jsem už musela ukončit. Jako poslední jsem vzala kamarádku herečku a výtvarnici Ivu Hüttnerovou.
Zmínily jsme knížku. Jaké recepty obsahuje především?
Kniha vznikla, když jsem šla na jednu z operací a pak mě čekala rehabilitace. Nebavilo mě jen cvičit, plavat a nic nedělat. Kamarádka spisovatelka Marie Formáčková mi řekla, tak napiš knížku. To jsem se hodně zasmála. Tak recepty, řekla, což jsem se smála podruhé, protože ty přece vydává každý… Doma jsem o tom ale přemýšlela a říkala si, že to pojmu jinak. Oslovila jsem kamarády, kolegy, sestru a vzpomněla si na recepty maminky. Připojila jsem k tomu různé glosy a fotky. Je to tedy spíš fotoalbum s recepty klasickými i netradičními – od Zdeňka Trošky, Ivany Chýlkové nebo třeba Moniky Absolonové.
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.