Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Sandra Nováková (40): Bez muže jsem ve stresu

25. července 2022 | 06:00

Herečkou se stala už v deseti letech. Ve třiceti se zamilovala do režiséra Vojtěcha Moravce a jako čerstvá čtyřicátnice si ho vzala. A to hodně netradičním způsobem – na premiéře jejich společného filmu.

Snad všechny máme Sandru spojenou s rolí dvanáctileté roztomilé Evičky, dcery cukráře, ze seriálu Bylo nás pět nebo nově s postavou Gábiny z Ordinace v růžové zahradě. Sandra je ale i mámou budoucího školáka a ženou, které je nejlépe, když většinu času tráví bok po boku se svým mužem. Delší odloučení ji totiž stresuje.

Kdo měl ten nápad na netradiční veselku na premiéře?

Já. To jsme tak jeden večer seděli s láhví prosecca na zahradě a nápad se zničehonic zrodil. Zasnoubeni jsme byli přes dva roky a nebyli jsme schopni svatbu zorganizovat. Tohle léto vypadalo kvůli Vojtovým pracovním povinnostem taky beznadějně, ale pak jsem si uvědomila, že na premiéru máme pozvané všechny přátele včetně rodiny. Navíc v Lucerně jsme se s Vojtou kdysi dokonce seznámili, tak kde jinde se vzít, než právě tam a kdy jindy, než při takové příležitosti.

Jaký byl důvod do toho po těch deseti letech praštit? A změnilo se sňatkem něco?

Jsme spolu desátý rok a důvodem svatby bylo jednoduše to, že jsme byli už dlouho zasnoubení. Taky Mikuláš (syn, pozn. autorky) měl radost, že se konečně hodláme vzít. Ale jinak se svatbou nic nezměnilo. Máme se pořád stejně rádi.

Na jakých základech stojí vaše letité partnerství především?

Na přátelství, na vzájemném obdivu a respektu, na důvěře, na lásce, na humoru. Prostě nás spolu baví žít.

I v partnerství, dnes tedy už manželství, se čas od času objeví temná mračna. Jak snášíte takové hádky?

Dobře, naopak si myslím, že jsou někdy tím pozitivním katalyzátorem ve vztahu. Pokud se potom lidi umějí usmířit, hádání je vlastně v pořádku. Já jsem dost temperamentní, a pokud mě něco rozčiluje, dám to najevo.

Umíte se usmiřovat a uděláte první krok vy?

S usmiřováním to mám těžší. Jsem dost tvrdohlavá, takže mám velké štěstí, že mám po boku rozumnějšího partnera. Vojta se přece jen usmiřuje snadněji než já. Na vyhrocené situace u nás doma každopádně spolehlivě vždy funguje omluva.

Na ty hádky se ptám hlavně proto, že před týdnem vstoupil do kin váš společný projekt – snímek Hádkovi. Vy v něm hrajete, muž ho režíruje. O čem film je? Budeme se smát, nebo brečet?

Budete se smát, brečet, vysmívat se a možná i trochu stydět. Je to hořká komedie o rodině, která se dost hádá.

Ondřej Ruml přezpíval píseň od Bee Gees pro komedii Hádkovi >>>

Video se připravuje ...
Ondřej Ruml přezpíval píseň od Bee Gees pro komedii Hádkovi • VIDEO: Bontonfilm

Jak jste se při natáčení s mužem na place snášeli?

My spolupracujeme strašně rádi. To je taky jedním z důvodů, proč jsme si začali vytvářet společné pracovní příležitosti a začali jsme tvořit filmy. Naopak jsme vždycky nervózní, když nás čeká nějaká práce, kde se nebudeme potkávat. Vážíme si jeden druhého a obdivujeme se vzájemně.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Kateřina Pokorná
Video se připravuje ...