Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Helena Houdová: S nádorem nebojuji. Mám s ním kamarádský vztah

14. března 2022 | 06:00

Mnozí ji mají za podivínku. Helena Houdová (42) žije totiž jinak než většina z nás. A i když se setkává s nepochopením, dál otevřeně mluví o svém poslání a třeba i o tom, že má se svým nádorem kamarádský vztah. Rozhovor s bývalou modelkou a Miss ČR Helenou Houdovou probíhal na dálku. Světoběžnice se totiž zrovna pohybovala se skupinou svých příznivců v dalekém Egyptě, kde absolvovali posvátnou pouť. Prožitky z cesty a plavby po Nilu sdělovala průběžně na sociálních sítích. Sledovala jsem je poctivě, ale přiznávám, že jsem se v tom ztrácela.

Co si máme pod slovy posvátná pouť, kterou jste organizovala, představit?

Je to jakýsi návrat domů. Cesta do hlubin duše, rozvzpomenutí se na svou podstatu, navrácení se k sobě. Egypt si nás zavolal pro pravdu, která se zde žila.

Kdo vám dělal na cestě společnost?

Lidé, kteří se do těchto míst toužili podívat třeba už od dětství, ale nikdy je nelákalo jet s klasickým turistickým zájezdem, protože chtějí jít do hloubky, nahlédnout do nezmanipulované historie, která nebyla napsána pouze vítězi. Putujeme v jemnosti a bezpečí, což znamená bez souzení toho druhého. Dovolujeme si objevovat části sebe sama, které jsme třeba potlačili, na které jsme zapomněli…

V médiích se hodně probírala cena zájezdu. Je pravda, že přišel každého na sto tisíc korun?

Cena byla přibližně poloviční. Ale není zajímavé, že lidé, kteří neznají mou práci, soudí moji hodnotu? Myslíte, že je to tím, že jsem žena a dovoluji si tvořit v hojnosti?

Video se připravuje ...
Nedvěd bojující s rakovinou natočil vzkaz. A Houdová děsí fanoušky: Podstupuji vážné léčení • VIDEO: Bára Horáková, Lukáš Červený

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Kateřina Pokorná
Video se připravuje ...